Volledig scherm
Citybeacon

Voorlopig geen citybeacons in Den Bosch

Do 21 dec. Er komen voorlopig geen zogenoemde Citybeacons - of een soortgelijk systeem - in de stad. De grote futuristische informatiezuilen zij nu nog 'vrij kostbaar' zo oordeelt B en W. 

De VVD vroeg eerder of er in Den Bosch, in navolging van Eindhoven, ook vier meter hoge, slimme palen met schermen, camera's, microfoons en luidsprekers erin kunnen worden geplaatst. Op de palen kan een bezoeker op een touchscreen een interactieve stadsplattegrond raadplegen, een selfie maken, informatie vinden over de winkel of restaurant om de hoek en gratis wifi'en. 

B en W ziet wel dat dit soort systemen 'een meerwaarde kunnen zijn' voor de stad nu de technische mogelijkheden snel veranderen. Maar voorlopig wordt de aanschaf, onderhoud en doorontwikkeling van het systeem nog als te kostbaar gezien. Voorlopig wordt er daarom geen onderzoek naar gedaan naar de palen.

Het stadsbestuur wijst er verder ook op dat boven het busstation wel schermen komen te hangen, waarop onder meer stadspromotie te zien zal zijn

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement