Volledig scherm
© Susan Trower

Wéér praten over hoe laat de kroeg dicht moet is zinloos: beslis gewoon

ColumnDo 31 mei. Ook de komende vier jaar moeten we het weer doen met een ietwat oudere, blanke man in een grijs pak die zich op zijn eigen erfgoedhobby stort. Maar in de rest van het college van B en W zitten straks ook twee jongere wethouders. En dat dat leidt tot iets meer aandacht voor jongerencultuur in de stad, mag ook gezegd. 

Door Bart Gotink

Meer studentenfestivals, een stadsintroductieweek voor nieuwe studenten en doorgaan met een deel van de Tramkade zijn zomaar wat puntjes waar jongeren wat aan hebben.

Zo staat er nog iets in het akkoord

Mogelijk uitbreiding van het maximum aantal dagen waarop verruimde openings- en sluitingstijden voor de horeca zijn toegestaan. Eventueel komt er verruiming van het aantal nachtzaken. We betrekken horeca, politie, bewoners, bezoekers en jongerenambassadeurs hierbij.

Het taalgebruik is een beetje in lijn met de rest van dat bestuursakkoord: mogelijk onderzoeken we eventueel alle mogelijkheden, als iedereen dat uitkomt tenminste. Het kan nog alle kanten op.

Bij het oude laten

Het is echt nog niet zo heel lang geleden dat de gemeente iedereen al eens naar zijn mening vroeg over dit onderwerp. De horeca deed zijn zegje, maar ook de nachtburgemeesters, politie en stadstoezicht, de stapper en de wetenschap. Alles werd genoteerd. De meningen liepen uiteen, waarop B en W de conclusie trok dat ze beter alles bij het oude konden laten. Dat mag. 

Nu treedt er een nieuw stadsbestuur aan, met slechts één nieuwe partij. Over dit punt werden ze het blijkbaar niet eens. Een beetje zoals niet iedereen in de stad dezelfde mening heeft over hoe laat de deur dicht moet.

En dus volgt er maar weer een nieuw rondje meningen. En weer gaat het college iedereen erbij betrekken, voordat ze eventueel misschien iets gaan doen. 

Iedereens mening is bij jullie bekend. 

Kies gewoon.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement