Volledig scherm
Ook op Tweede Kerstdag werd er z'n best geschaatst tijdens Winterland Den Bosch © Chris Korsten

Winterland is 'prachtig', ondanks dat gejengel om geld

Do 4 jan. Eigenlijk was er maar één eis. Eentje. Te weten: nul euro subsidie. Nul. Zo simpel als wat, maar waarom is er schijnbaar niemand die het snapt. 

Door Bart Gotink

Het Winterparadijs kon niet door. Die organisatie wilde iets meer dan nul euro subsidie. Dus werd er een nieuwe organisatie gekozen en een enigszins nieuwe naam. Winter Paradice kwam eraan. Maar bij dat Paradice waren ze die ene eis ook snel weer vergeten. Tot verrassing van de gemeente kwam plots toch het verzoek om een financiële bijdrage. Weg Winter Paradice.

Gelukkig was daar - op het allerlaatste moment - Winterland Den Bosch. Nicole Vermolen stampte halsoverkop een winterevenement uit de grond. Met een  ijsbaan, winterse kermisattracties en haardvuren. Ondanks dat er maar een paar dagen overbleef om iets op te zetten, deed Vermolen dat niet onverdienstelijk: bijna 60 procent van de bijna 700 stemmers op de site van het BD vindt Winterland Den Bosch 'een mooier evenement dan het Winterparadijs'. ,,Kerstmarkt erbij en Den Bosch heeft er een prachtig evenement bij met regionale aantrekkingskracht", aldus de één. En het mag dan een 'kind-en eetparadijs genoemd worden', ,,De sfeer is er wel", ziet een ander. De opkomst? De organisatie is tevreden en denkt al aan een tweede editie, want zondag is alweer de laatste dag. 

Rooie cent

Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar toen kwam daar, plots, toch weer dat stemmetje op. ,,Wij hebben geen rooie cent subsidie ontvangen. Sterker: we betalen 11.000 euro aan legeskosten. Het zou de gemeente sieren indien in ieder geval dat bedrag zou worden weggestreept", sprak medeorganisator Frank Vale.

Op het stadhuis trok een ambtenaar vermoedelijk wat haren uit zijn kop: alsnog mekkeren om euro's, als het feest vrijwel voorbij is. Als dit zo doorgaat, kan er volgend jaar weer een andere organisator gezocht worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement