Het pand waar Just Wellness komt in de Gruttostraat
Volledig scherm
Het pand waar Just Wellness komt in de Gruttostraat © Google Maps

Zorgen over leegstand zijn voorbij aan de Gruttostraat: met komst schoonheidssalon zit alles vol

Di 10 sep. Zorgen over de leegstand waren nog groot in 2015, maar inmiddels zijn al die zorgen voorbij. Met de komst van beautysalon Just Wellness in het BCC-pand is er geen vierkante meter meer te krijgen in het winkelgebied.

Door Bart Gotink

Just Welness opent een schoonheidssalon van achthonderd vierkante meter. ,,Dat is voor onze formule wel gebruikelijk. We hebben vooral grote filialen", vertelt Johanna van Veldhoven van Just Wellness. In het pand waar voorheen BCC zat komen 32 kamers voor ontharen, maar ook voor manicures, pedicures en facials, vertelt Van Veldhoven. Het is de zesde vestiging van de keten die ook al in Breda en Tilburg zit.

Daarmee zijn de laatste vierkante meters weer gevuld in het gebied. In 2015 stond elektronicazaak BCC op punt van vertrek naar een nieuw pand aan de meubelboulevard. In de jaren daarvoor vertrok De Marskramer en gingen de Harense Smid en Halfords failliet. Daarmee stond duizenden vierkante meters aan winkelruimte leeg in het gebied. De eigenaren van het pand pleitte destijds nog voor de mogelijkheid om meer supermarkten in het pand te mogen zetten. Aldi zou interesse hebben, maar dan moest wel het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Inmiddels is alle ellende echter voorbij, zonder dat de Aldi ooit gekomen is. De panden werden intern allemaal verkaveld en er kwamen nieuwe formules. In het pand waar de Albert Heijn wel al die jaren heeft gezeten, zit nu ook een grote Aziatische Supermarkt, genaamd Oriëntal, de Action en een Kruidvat. Halfords maakte een doorstart in een andere ruimte. Verder zit er ook nog een Xenos, Big Bazaar en Bristol.

De drukte in het gebied leidt op zaterdagen overigens ook wel tot kleine verkeersopstoppingen

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. Ophef in zorgcentrum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ophef in zorgcen­trum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ineens waren de afvalcontainers op hun etages verdwenen. En moesten bewoners van de aanleunwoningen op de 3e, 4e en 5e verdieping van zorgcentrum De Taling in Den Bosch met hun huisvuil naar de container in de centrale hal. ,,Maar dat kan niet iedereen", zegt bewoner Kees van Gulik en hij startte een handtekeningenactie. ,,De mensen zijn hier allemaal boven de 80 en velen hebben een rollator of rolstoel.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch