Volledig scherm
De 3FM-dj's bereiden zich voor op het volgende decemberproject. © 3FM Serious Request

3FM-dj's lopen deze winter dwars door Oss voor Serious Request: van Nuland tot Reek

updateOSS - De 3FM-dj’s die van 18 tot en met 24 december deelnemen aan het project 3FM Serious Request: The Lifeline lopen op 20 december van Nuland naar Reek. Drie teams lopen in estafettevorm van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars op poten zetten. 

De deelnemende diskjockeys Mark van der Molen, Ramon Verkoeijen, Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman halen - samen met de rest van Nederland - geld op voor het Rode Kruis dat zich inzet voor de opvang van slachtoffers van mensenhandel.

Etappe 9 start op 20 december om 14.00 uur in Den Bosch. De lopers gaan via Rosmalen, Nuland en Geffen naar Oss. Daarna vervolgen de dj's hun tocht om 20.00 uur van Oss via Berghem, Schaijk en Reek naar Grave.

Winterland Oss

In Oss kan het project aanklampen bij een evenement als Winterland. ,,Wij kunnen dat natuurlijk niet alleen beslissen", zegt Winterland-voorzitter Peter Zegers. ,,Maar de hoop is dat we een leuke actie kunnen vinden die aansluit bij ons evenement. Daar hebben we binnenkort gesprekken over.”

De Landerdse burgemeester Marnix Bakermans reageert op zijn beurt aangenaam verrast: ,,Hartstikke leuk dat ze onze gemeente aandoen. Het Rode Kruis doet goed werk en het tegengaan van mensenhandel is een belangrijk thema. Ik hoop dat onze inwoners ook in actie komen en doneren of originele ideeën bedenken om Serious Request te steunen.”

Ook vanuit Den Bosch klinken verheugde geluiden. ,,Ook dit jaar zal het thema dankbaarheid een belangrijke rol spelen tijdens ons Winterparadijs. Serious Request sluit daar naadloos op aan. Wij zijn blij dat wij hen ook een prachtig podium kunnen bieden op onze Parade’’, zegt de Bossche wethouder Mike van der Geld.

Op kerstavond eindigt de route in Groningen, waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt.