Kees en Annie van Uden hebben hun horecazaak aan de Spoorlaan in Oss met onmiddellijke ingang moeten sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees en Annie van Uden hebben hun horecazaak aan de Spoorlaan in Oss met onmiddellijke ingang moeten sluiten. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Abrupt afscheid van Stadsherberg Wilhelmina doet uitbaters pijn

OSS - Het was na bijna veertig jaar in de horeca zo’n mooie afsluiting geweest. De laatste twee weken van maart zou het restaurant van Stadsherberg Wilhelmina helemaal vol zitten. Alle vaste klanten wilden nog één keer eten bij Kees en Annie van Uden. Maar het coronavirus gooit ook hier roet in het eten. ,,Het doet pijn dat het zo moet eindigen.” 

Er heerst zeker geen onbegrip bij over het landelijke gebod om eet- en drinkgelegenheden per direct te sluiten. Veiligheid voor alles. Niet voor niks gaan Annie en Kees op gepaste afstand van de verslaggever zitten voor het interview. Ze moeten er niet aan denken om op de drempel van hun welverdiende pensioen ziek te worden. Maar jammer is het wel. Het is ineens klaar. Geen praatje met vaste eters, geen herinneringen ophalen met de stamgasten aan de bar en geen afscheid van dweilkapel Vrüg Ligt die al twintig jaar repeteert in de zaal. ,,De diepvriezers zitten vol met eten. We waren er helemaal klaar voor", mijmert Kees van Uden (62). 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.