Volledig scherm
Koningsnacht in Oss trok vrijdagavond zo'n 3000 bezoekers. © Jack van Lieshout

Absolute Orange in Oss dreigde even té populair te worden

OSS - Absolute Orange, hét Koningsnacht feest in het centrum van Oss, werd vrijdagavond zo druk bezocht dat de organisatie mensen opriep om níet meer naar de Heuvel te komen. Er waren zeker 3.000 feestvierders in het centrum. 

‘Vol! Organisatie Absolute Orange is blij met overweldigende animo maar roept mensen op niet meer naar de Heuvel te komen! ', stelde centrummanager Jack van Lieshout vrijdagavond onder andere op Facebook. Op de Heuvel waren verschillende optredens, net als in aanliggende straten als de Peperstraat en Eikenboomgaard. ,,Het was hartstikke gezellig hoor, maar het dreigde even té druk te worden", vertelt Van Lieshout. ,,De Partycrew is als organisatie verantwoordelijk en zag al snel dat het misschien wel te druk zou worden in het centrum. Daarom hebben we deze oproep geplaatst. Zodat mensen die nog naar de stad zouden komen, op de hoogte waren en eventueel een andere locatie zouden kiezen dan de Heuvel.”

Het is de tweede keer dat Absolute Orange wordt georganiseerd. Vorig jaar was de Koningsnacht op vrijdagavond ook al erg populair. Deze zaterdagmiddag om 14.00 uur gaat het programma verder en ook vanavond is er muziek. ,,Maar het zal wel iets minder druk zijn dan gisteravond", verwacht Van Lieshout. Er hebben zich volgens hem geen ongeregeldheden voorgedaan. 

Volledig scherm
Drukte op de Heuvel tijdens Absolute Orange © Jack van Lieshout