De grote wagen van cv Dubbel D uit Oijen tijdens de Halfvastenoptocht in Oss.
Volledig scherm
De grote wagen van cv Dubbel D uit Oijen tijdens de Halfvastenoptocht in Oss. © Peter van Huijkelom

Afgelaste Halfvastenoptocht Oss verplaatst naar juni, ‘het wordt zomercarnaval’

OSS - Carnavalsliefhebbers hoeven niet te treuren over de vanwege de coronacrisis afgelaste Osse Halfvastenoptocht, zondag 22 maart. De optocht wordt doorgeschoven naar  zondag 21 juni.  ,,We gaan het zomercarnaval vieren", aldus voorzitter Robert-Jan Steegman, voorzitter van de Stichting Carnavalsviering Oss.

 Hij maakte het nieuws bekend op een persconferentie in hotel De Weverij in Oss. ,,Ons feest hebben we gepland op zaterdag 20 juni, kaarten blijven daarvoor geldig . We hadden er vierhonderd verkocht. De optocht is een dag later, dus op zondag 21 juni, tegelijk met de start van de zomer.”

Mensen die niet kunnen, krijgen hun geld terug.  ,,Maar iedereen die nog mee wil doen en mee kan doen, is van harte welkom in juni.”

Oorspronkelijk zou de carnavalsoptocht op zondag 23 februari zijn, maar deze werd vanwege het stormachtige op die dag afgeblazen. De organiserende Stichting Carnavalsviering Oss  meldde toen dat de deelnemers op 22 maart bij de Halfvastenoptocht konden aansluiten. Nu gaat ook dat dus niet door en is het feestweekend bij de start van zomer. Drie keer is scheepsrecht? ,,Laten we het hopen!”, aldus Steegman.

Werk in wagen

,,We hadden het definitief af kunnen gelasten, maar er zijn zoveel optochten niet doorgegaan, en iedereen heeft veel werk in zijn wagen gestoken, dus gaan we toch proberen alsnog het feest en de optocht te houden. Ja, we gaan er alles aan doen.” Mochten bouwers opslagproblemen hebben, dan probeert de Osse stichting een helpende hand te bieden.  ,,We houden ons voor opslagplaats aanbevolen. Het gaat echt om stalling. Gelast wordt er niet meer.”

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.