Volledig scherm
Apenkooien in de Rusheuvel. © Rachelle Suppers

Apenkooien voor volwassenen nog geen succes, volgend jaar beter?

Woe 3 jan: ‘De vloer is lava’ is zo 2017. In 2018 gaan we gewoon weer écht apenkooien. Want dat is pas echt voetjes van de vloer. Toch viel de opkomst voor het eerste kampioenschap apenkooien in Oss een beetje tegen. ,,Eerlijk is eerlijk, hier was meer uit te halen.”

Jeroen van de Pol, organisator van het grote Apenkooi-evenement in de Rusheuvel, vindt het wel een beetje een domper. ,,Maar goed, het is ook het allereerste jaar. Ik weet zeker dat wanneer mensen beelden van dit jaar zien ze volgend jaar ook willen”, verzekert hij.

Volgend jaar weer

Ieder die graag een herbeleving van zijn of haar jeugd had willen beleven in 1250 vierkante meter ‘apenkooi’ heeft pech en moet een jaar wachten. Een gemiste kans. De drie teams die tijdens deze eerste editie meededen waren bijna allen leden van Turnoss zelf – de host van de kampioenschappen – en in de leeftijd tot 21 jaar. Maar het mag de pret niet drukken. Er wordt fanatiek geklauterd en gesprongen en uiteindelijk gaat Team De Wielen van de Bus er met de winst vandoor in de Rusheuvel.

Donderdag komen er – net als woensdag overdag – nog eens zo’n driehonderd kinderen van de basisschool naar de Rusheuvel om mee te doen aan de zesde editie van de Kampioenschappen Apenkooien. Zij vinden het in ieder geval wél heel erg leuk. Voor alle volwassenen die op Facebook zo hard hebben geroepen dat ze ‘erbij zijn’ komt er nog een kans: volgend jaar is er gewoon weer een kans om met een team volwassenen te apenkooien. Wie durft?

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.