Volledig scherm
De bakkerij van Lamers is vanaf komend voorjaar te vinden in winkelcentrum Ruwert. © Peter van Huijkelom

Bakkerij Lamers verruilt Heihoek na 44 jaar voor de Ruwert in Oss

OSS - Bakkerij Lamers vertrekt na 44 jaar uit winkelcentrum Heihoek in Oss. De zaak steekt de Schaepmanlaan over en strijkt neer in winkelcentrum Ruwert. Door de verhuizing krijgt buurman Aldi plek om te groeien. 

,,Aldi wil al een hele tijd ons winkelpand kopen", zegt Lizzy Lamers namens de bakkersfamilie. ,,Daar wilden we best aan meewerken, als we tenminste een goede andere plek in de buurt konden vinden. Dat is nu gelukt.”

Lamers betrekt later dit jaar de voormalige winkelruimte van Zeeman in de Ruwert. De streefdatum voor oplevering is 1 april. Niet lang daarna moet de zaak open gaan. Lamers zit dan naast Albert Heijn en vlakbij een slagerij, wijnhandel en groenteboer. Kaaszaak Bon Fromage, die nu al als shop-in-shop bij Lamers te vinden is, verhuist gewoon mee. Tot de verhuizing blijft de vestiging in de Heihoek geopend.

,,Wij zitten toch in het wat hogere segment", gaat Lamers verder. ,,Daarom denk ik dat we goed tussen die andere speciaalzaken passen. Maar het belangrijkste is dat er voor klanten weinig verandert. We blijven gewoon in dezelfde wijk zitten. En veel klanten deden toch al in de Ruwert boodschappen, voor hen wordt het alleen maar makkelijker.”

Bekendste bakker

Volledig scherm
In dit pand moet Lamers over een paar maanden geopend zijn. © Geert Piek/BD

Wim Lamers, de vader van Lizzy, begon in 1974 met een bakkerij aan de Schaepmanlaan. Van daaruit groeide Lamers uit tot de bekendste bakkerij van Oss. Later kwam er een tweede vestiging in Heesch. Inmiddels is het brood van de bakkerij ook af te halen bij pick-up points in Lith, Maren-Kessel in Uden. Bij twee Osse Jumbo's heeft Lamers een eigen brood-eiland. Al het brood komt straks uit de eigen bakkerij aan de Cereslaan in Heesch, die binnenkort wordt voltooid. In de winkels zelf wordt dan niet meer gebakken. 

Na de verhuizing kan Aldi het winkeloppervlak in de Heihoek uitbreiden. Dat zou een nieuwe verbouwing betekenen, slechts een paar jaar na de vorige metamorfose van de zaak. Een woordvoerder van Aldi kan de plannen nu nog niet toelichten.

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.