Volledig scherm
PREMIUM
Het Berghkwartier in Oss, met links de Bram van den Berghstraat. Van daar loopt de Koningsloper naar het sheddakencomplex aan de Oostwal in het midden. De Tapissier wordt gebouwd op het braakliggende terrein aan deze straat. Rechtsonder komen de twaalf grondgebonden huurwoningen.

Berghkwartier Oss nadert eindelijk voltooiing met bouw van De Tapissier

OSS - Het Berghkwartier in Oss ziet de eindstreep. Van een stormloop op koopwoningen in 2005, via een totale ineenstorting van de woningmarkt naar afronding met louter huurwoningen in 2020.

De Tapissier, zo heeft Bouwfonds BPD het laatste appartementencomplex in het Berghkwartier gedoopt. ,,Het is onze projectnaam. Of de eigenaar dit overneemt, weten we niet.” Aan het woord is Marc Rijs, locatiemanager van Bouwfonds BPD in Eindhoven. Rijs weet alles van het Berghkwartier in Oss. ,,Vanaf het moment dat ik hier achttien jaar geleden begon ben ik al met deze plannen bezig.” Met de bouw van De Tapissier en twaalf grondgebonden woningen aan De Gripper is nu eindelijk de afronding van het project Berghkwartier in zicht. ,,We verwachten aan het eind van dit jaar de opdracht voor de bouw van beide projecten te kunnen geven.”