Volledig scherm
Werk aan sportpark De Neervelden voor de komst van AmericanOss. © FC Schadewijk

Bijzondere buren: FC Schadewijk deelt sportpark met handige autoliefhebbers in Oss

OSS - FC Schadewijk deelt het sportpark in Oss met een wel heel bijzondere partner. Niet de plaatselijke hockey- of handbalvereniging, maar de gloednieuwe oldtimerclub AmericanOss wordt de nieuwe buur. In ruil voor een paar vierkante meter grond, helpen de autoliefhebbers het sportpark netjes te houden. 

Een opmerkelijke combinatie is het zeker, vindt ook Luc Godfroid. ,,Maar toch kunnen we elkaar goed helpen", zegt het bestuurslid van FC Schadewijk. ,,Zij waren als nieuwe club op zoek naar wat vierkante meters om hun units te plaatsen. En wij hebben die plek juist over. Toen ik hun oproep op sociale media voorbij zag komen, hebben we dat als bestuur opgepakt en hebben we samen bij de gemeente een vergunning geregeld.”

Op sportpark De Neervelden vond de afgelopen weken dan ook een heuse metamorfose plaats. De units met de bestuurskamer, fysio en jeugdhonk van de voetbaclub werden van de linker- naar de rechterzijde van de kantine verplaatst. Op het terrein dat daardoor vrijkwam, is AmericanOss aan de slag gegaan. 

Handige jongens

Voor die stek hoeven de autoliefhebbers niets te betalen. Bij de FC vinden ze het juist prettig dat er wat vaker mensen op het terrein aanwezig zijn. Handige jongens bovendien, die kunnen helpen met het plaatsen van speeltoestellen of het restaureren van het derde veld. En voor de omzet van de kantine is het ook goed. Al mogen de nieuwe buren natuurlijk alleen een colaatje nemen als met de auto zijn.

Volledig scherm
Werk aan sportpark De Neervelden voor de komst van AmericanOss. © FC Schadewijk

Zoals zoveel Osse voetbalclubs worstelt ook FC Schadewijk al een tijdje met de toekomstbestendigheid. Er werd zelfs lange tijd gespeculeerd over een mogelijke fusie met Berghem Sport. Iets waar op dit moment geen sprake meer van is. De FC hoopt dat met de extra bezetting niet alleen de club maar ook het sportpark een stukje belangrijker wordt voor de eigen buurt. 

Jubileum eind dit seizoen

De voetbalclub heeft 95 actieve leden en zo'n 25 vrijwilligers. Aan het eind van dit weizoen bestaat de FC 40 jaar. Dat wordt gevierd met een frisse site, een nieuw logo en een compleet feestprogramma tegen de zomer.