Volledig scherm
Interieur van de Jurgensvilla aan de Molenstraat © Prevenda Makelaardij

Binnenkijken bij beroemde Osse botervilla van 2 miljoen

OSS - Het is misschien wel het mooiste en zeker het duurste huis van Oss:  Villa Jurgens aan de Molenstraat. Het optrekje staat sinds kort te koop voor een slordige 2 miljoen euro. 

Op de website van Funda prijst makelaar Prevenda het huis aan als een ‘exclusieve 19de eeuwse stadsvilla op een uur afstand van Amsterdam’. Het tweede deel van die zin zal menig wenkbrauw doen fronsen, maar is volgens Sander Bouman van Prevenda juist heel logisch.

,,Op de internationale markt zie je dat vaker”, zegt hij. ,,Dat je vanuit de buitenwijk van een wereldstad best een uur onderweg kan zijn naar het centrum. Daarom is het niet gek om zo te rekenen. Voor een vergelijkbaar pand in Amsterdam kom je immers in een heel andere prijsklasse uit.” Prevenda gokt dan ook eerder op een buitenlandse koper dan op iemand uit de regio. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld. Bouman: ,,Maar de gesprekken bevinden zich nog in de oriënterende fase.”

Volledig scherm
De Jurgensvilla aan de Molenstraat © Prevenda Makelaardij

Botervilla

Het huis werd in 1888 gebouwd in opdracht van Anton Jurgens, die later aan de wieg stond van Unilever. Het is één van de zogeheten botervilla’s in Oss. Dat zijn de statige woningen aan de Molenstraat die allemaal een link hebben met de margarinebaronnen van weleer. Uit hetzelfde jaar stamt bijvoorbeeld Villa Constance, het huidige museum Jan Cunen. Dat werd gebouwd in opdracht van de grote concurrent van Jurgens: Simon van en Bergh. De Jurgensvilla heeft een vloeroppervlak van 520 vierkante meter en beschikt over twaalf verschillende kamers verdeeld over drie verdiepingen.

Bekijk de foto's én bewegend beeld van de villa hieronder. Het complete overzicht is te vinden op Funda.

Volledig scherm
De badkamer op de eerste verdieping. © Prevenda Makelaardij
Volledig scherm
Uitzicht vanaf het balkon op de Molenstraat © Prevenda Makelaardij
Volledig scherm
Een van de vele luxe kamers. © Prevenda Makelaardij
Volledig scherm
De achtertuin op het westen. © Prevenda Makelaardij
Volledig scherm
De master bedroom. © Prevenda Makelaardij
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.