Het filiaal van Bristol aan de Oostwal in Oss.
Volledig scherm
Het filiaal van Bristol aan de Oostwal in Oss. © Google Maps

Bristol trekt stekker uit winkel aan de Oostwal in Oss: ‘Het is gewoon niet meer rendabel’

OSS - Schoenen- en sportkledingwinkel Bristol keert Oss de rug toe. De keten heeft de huurovereenkomst opgezegd voor het pand aan de Oostwal, waar het sinds jaar en dag is gevestigd. Op 16 mei komt het pand leeg. 

,,Het is hier gewoon niet meer rendabel. Oss loopt leeg", verklaart een medewerkster van Bristol. Zij en haar collega's komen in mei op straat te staan, vertelt ze. ,,Er is ons geen werk op een andere locatie aangeboden. Het is niet anders.” 

Net als veel andere winkelketens verkeerde Bristol afgelopen jaren in zwaar weer. In 2018 werd nog fors verlies gedraaid op de exploitatie. Het bestuur is al een paar jaar bezig met het afslanken en omvormen van de winkelketen. Het Osse filiaal maakt kennelijk geen deel uit van de toekomstplannen. 

Centrummanager Jack van Lieshout ziet het somber in voor de winkelketen. ,,Als je het met zo'n winkel niet redt in een stad met 90.000 inwoners, dan moet je je afvragen waar nog wel.” De pandeigenaar heeft volgens Van Lieshout al aangegeven dat hij nu plannen maakt om op deze locatie tot woningbouw te komen. ,,Daarmee verdwijnt toch weer elfhonderd vierkante meter aan winkeloppervlak. Dit past in het beleid voor een compacter centrum", sluit Van Lieshout positief af. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.