Volledig scherm
De tuinkeet van de buurttuin in het Bergkwartier krijgt een nieuwe bestemming.. © Alex van der Heijden

Buurttuin Berghkwartier Oss maakt plaats voor nieuwbouw

OSS - Het was vanaf de start duidelijk dat de eerste buurttuin van de Stadse Boeren in Oss een tijdelijk karakter had. Aan de Gripper worden binnenkort nieuwe huizen gebouwd. En dus moet de tuin wijken. Zaterdag werd de kleurrijke tuinkeet afgevoerd. 

,,Er komt nog wel een nieuwe buurttuin terug bij de sheddaken, maar dat wordt een stuk kleiner", weet Alex van der Heijden van de Stadse Boeren. ,,In ieder geval is er geen plek voor deze keet.” Van der Heijden koestert mooie herinneringen aan het onderkomen. ,,Deze keet was veel meer dan een schuilplek voor de tuiniers. Met de veranda erbij was het uitgegroeid tot een aangename ontmoetingsplek voor de buurt. Jammer dat het verdwijnt. Maar we wisten bij aanvang dat het tijdelijk was.” 

De keet krijgt overigens een nieuwe bestemming bij het Talentcentrum van Ons Welzijn aan de Berghemseweg. Het betreft een laagdrempelige ontmoetingsplek met een eigen tuin. ,,Het is aan de vrijwilligers wat ze met de keet gaan doen. Ik hoop dat het net als hier een onderkomen wordt dat mensen samenbrengt, rond een barbecue of wat dan ook.”