Volledig scherm
Claudia Attevelt. © Rachelle Suppers

Claudia Attevelt uit Oss ziet geluiden in kleur

Za 27 jan: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Claudia Attevelt.

Claudia Attevelt (22) kan iets wat maar weinig mensen kunnen: geluiden en woorden ‘zien’ in kleur. Synesthesie, heet dat met een mooi woord. Een vermenging van de zintuigen. Niet gek dan ook dat Osse stadsharmonie KVA haar begin dit jaar vroeg tijdens het nieuwjaarsconcert een schilderij op muziek te maken. De opbrengst van het schilderij ging naar Kika. De creatieve Attevelt is geboren en getogen in Oss, studeert ArtCoDe (Art, Communication, Design) in Tilburg en tekent en ontwerpt al zo lang ze zich herinnert.

Restaurant

,,De Nieuwe Wereld. Daar hangt een leuke sfeer en de cheesecake daar is echt heel lekker. Wat ik ook leuk vind is dat je de mogelijkheid hebt hier een spelletje te spelen. De sfeer is heel open.”

Winkel

,,Dat was De Kwast, maar die is er helaas niet meer. Ik kom graag bij Derijks. Soms wil ik gewoon even ruiken en voelen aan boeken. Dan ga ik weer tevreden naar huis.”

Mooiste plek

,,Mijn eigen zolderkamertje waar ik teken en ontwerp. En de bibliotheek vind ik ook een fijne plek, hier doe ik veel inspiratie op in boeken en tijdschriften. Soms koop ik hier ook afgeschreven tijdschriften om plaatjes uit te knippen.”

Mooiste herinnering

,,Toch wel het Nieuwjaarsconcert van het KVA. Daar mocht ik tijdens het concert in de foyer een doek schilderen op de muziek. Het resultaat werd goed ontvangen. Dat heeft wel wat voor mijn zelfvertrouwen gedaan. Ik was vooraf best bang dat het in anderhalf uur niet ging lukken, maar het is gelukt en het leverde ook nog eens 1300 euro op voor Kika. Dat had ik niet verwacht. Ik had mijn vriend al gestuurd om twintig euro te bieden voor het geval er niemand zou bieden.”

Op de schop

,,Niet per se op de schop, maar er zouden wel wat uitgaansgelegenheden bij mogen komen in Oss. Ik ga wel regelmatig met vrienden naar het Kaatje, maar ik mis toch wel een plek waar je een dansje kunt doen.”

Eeuwig zonde

,,Dat De Kwast weg is uit Oss. Wat mij echt gelukkig zou maken is een winkel waarin zowel kunst als boeken te vinden zijn. Dat Derijks er bijvoorbeeld een afdeling bij krijgt met benodigdheden voor kunstenaars.”

Ontspanning

,,Een terrasje pikken met vrienden, boekjes kijken in de bibliotheek, naar de bioscoop gaan of gewoon even snuffelen in de stad.”

Oss in vijf woorden

,,Thuisbasis, open, creatief, compact, vriendschap.” 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”