Volledig scherm
De laatste pinautomaten van het Osse centrum. © Rachelle Suppers

Column: Kan ik hier pinnen?

Do 2 nov: Ik ben van de generatie pinnen. In de supermarkt, een restaurant, de parkeermeter: pinnen graag. Dat gedoe met briefjes en stinkende muntjes is niet zo mijn ding. Om nog maar te zwijgen over alle bacteriën die er aan je handen blijven kleven via geld. Gemiddeld 11.000. Meer dan op een toiletpot.

Maar goed, pinnen dus. Lekker handig, zo’n plastic pasje en op je rekening kun je precies zien wat er waar af is gegaan. Contant geld heb ik vrijwel nooit op zak.

Is overigens ook nauwelijks nog een probleem, want alle winkels en restaurants – behalve mijn Chinese afhaalrestaurant: ‘kan nie pinne nie!’ – doen lekker modern wat pinnen betreft. Maar, de horror, nu stond ik dus pas in een bepaalde supermarkt waar een pinstoring was. Een pinstoring!

Dus moest er ‘handje-contantje’ betaald worden. Geen punt, bij deze supermarkt zit een pinautomaat op loopafstand. Pfieuw.

Maar stel nou dat je bij de grote XL-supermarkt in Oss staat – of een andere willekeurige winkel – en dit gebeurt, dan heb je toch wel een redelijk probleem. Kun je mooi al je boodschappen laten staan. Ik weet namelijk niet of het jullie is opgevallen, maar het Osse centrum heeft nog maar één plek om te pinnen. En dat is aan het Heschepad. Vooruit, hier zitten er nog wel twee naast elkaar, maar alle andere pinmogelijkheden zijn foetsie. De populaire en meest centrale automaat op de Heuvel is al lang weg. De altijd smerige (mijn minst favoriete) pinautomaat aan de Burgwal is pas ook plots verdwenen en ook de flappentapper aan de Oostwal is in rook opgegaan. Waarschijnlijk uit voorzorg dat ’ie niet létterlijk in rook zou opgaan bij een volgende Osse plofkraak.

Tja. Nu is het in Oss met het aantal pinautomaten al net zo treurig gesteld als met het aantal openbare toiletten in de binnenstad: één in de Hema en één vergeten toilet bij de fietsenstalling aan de Oostwal. Maar in het geval van de pinautomaat moeten we daar in mijn ogen vooral niet te rouwig om zijn. Echt nodig zijn de automaten niet meer, toch? Mits Oss niet plots getroffen wordt door een massale pinstoring redden we het denk ik wel met twee flappentappers aan het Heschepad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”