Volledig scherm
Welkom in de Houtstraat. © Rachelle Suppers

Column: Nieuw jaar, nieuwe gezichten in de Houtstraat

Do 11 jan: De Houtstraat. Misschien wel het meest ondergewaardeerde straatje van het Osse centrum. Het zou wat mij betreft evenveel aandacht verdienen als de Peperstraat. Maar toch is er wel weer het een en ander veranderd in het straatje. 

Bruidje

Zo trekt de etalage van nummer 1A – voorheen restaurant Manly – de volle aandacht. Weekmakende mooie witte droomjurken sieren het straatbeeld, bedoeld voor die ene – of voor sommige derde – mooiste dag van je leven. Met de komst van ‘Bruidje’ kunnen bruiden nu weer in Oss terecht.

't Winkelke

Even verderop is het schrikken bij ‘schuumwinkel’ ’t Winkelke: een ‘te huur’-bord. Wat is hier aan de hand?,,Nee, voorlopig blijft ’t Winkelke gewoon open, hoor”, verzekert huurder Bert van Heeswijk van ,,En die borden hadden allang weg moeten zijn. Ik laat ze vandaag nog weghalen.”

Hij geeft wel toe dat er een intentie is om in de toekomst op zoek te gaan naar een andere invulling van het pand. ,,Maar er is absoluut geen sprake van dat er leegstand komt. Ik vind de Houtstraat een hele mooie straat en draag het een warm hart toe.” Dus voorlopig gewoon lekker blijven schumen bij ’t Winkelke.

De Meester

Maar koffiedrinken bij De Meester kan helaas niet meer, zo valt er op het handgeschreven briefje op nummer 12 te lezen. ‘Gesloten. Helaas. Ons bedrijf is te koop. Mogelijk gaat het spoedig open met een opvolger!’

Jammer, de koffiebar waar voorheen die andere koffiezaak, Rocaccino, zat is pas open sinds 2017. Met onwil of onvrede heeft het dan ook niets te maken, laat eigenaar Peter de Bont weten. ,,Met spijt in het hart moet ik de zaak om gezondheidsredenen verkopen. Het gaf mij ontzettend veel energie, dus het is niet fijn dat dit nu eindigt.” Toch is de barista/fiscaal jurist positief gestemd over de toekomst. ,,Het is een leuke straat. Ik heb er vertrouwen in dat er op de korte termijn een opvolger komt. Er is veel interesse getoond.” Komt het toch nog goed. Gelukkig maar. Want zo’n authentiek straatje verdient ook helemaal geen leegstand. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.