Volledig scherm
Misschien wordt Koningsdag toch nog afgesloten met vuurwerk. © stock

Column: Welkom in 2018

Di 2 jan: Een nieuw jaar. Een jaar dat start als alle anderen: klinkende champagneglazen, oliebollen, verplichte zoenen en dan met zijn allen naar buiten stormen voor het vuurwerk. In het achterhoofd de goede voornemens voor 2018. 

Iets wat vaak neerkomt op meer sporten, minder eten en niet meer roken. Vaak lukt dat dan een maand of in het slechtste geval een enkele dag. In 2017 is het mij eindelijk allemaal gelukt. Tenminste, de eindstand op 31 december 2016 is min vier kilo en vier maanden rookvrij.

Maar ja, wat moet je dan met die goede voornemens voor 2018? De prullenbak in en je maar gewoon laten verrassen door wat komt, denk ik.

Nou, ik had het nog niet bedacht of de eerste verrassing stond al om kwart over 2018 aan de deur. Een zwarte labradoodle schiet ons huis binnen, paniekerig kwispelend om al dat geknal op straat. Eigenaar onbekend. Het eerste uur van 2018 stond dan ook volledig in het teken van deze mysterieuze labradoodle. Met liefde – het was een schatje – hebben mijn vrienden en ik het beestje vertroeteld en binnengehouden. Dikke pluim voor de dame van dierenambulance Maasland die om 00:33 uur gewoon de telefoon opnam en gegevens noteerde. De doodle is uiteindelijk op zijn pootjes terecht gekomen en ik ben blij dat wij het hondje hebben kunnen behoeden van een nachtelijke queeste door een mijnenveld. Ondanks de licht chaotische zoektocht naar de eigenaar van de hond was het een welkome eerste verrassing. Het beestje koos toch maar mooi ons huis uit om te schuilen.

Verrassing twee was minder welkom: om vijf uur in de ochtend kreeg mijn vriend een bak van keramiek op zijn harses in de kroeg. Ongelukje van de ober. Aan al dat bloed te zien dacht ik even dat ons eerste ontbijtje van 2018 in het ziekenhuis zou zijn, maar gelukkig viel het mee. Terug met de taxi zien we een enorme rookwolk: een fikse brand op de Danenhoef met enorme rookontwikkeling. Onze straat is mistig van de rook en er verschijnt een alert dat ramen en deuren dicht moeten blijven.

Nee, als 2018 nog meer van dit soort verrassingen in petto heeft dan heb ik er niet zo’n goeie kijk op. Ik neem me alvast voor om voor 2019 wel gewoon nieuwe voornemens te maken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.