Volledig scherm
PREMIUM
Rolf van Meurs geeft een concert in de Heilig Hart Kerk in Oss. © Nicole Minneboo

Concert in Heilig Hart Kerk met 200 jaar oude gitaar

Do 12 apr: Er zijn er maar weinig van, maar Osse gitarist Rolf van Meurs heeft er een en weet er prima mee om te gaan. Zaterdag geeft hij een concert in de Heilig Hartkerk in Oss waar hij ook vertelt over zijn unieke Romantische gitaar uit 1824.

Twee jaar geleden had hij het geluk de gitaar te kunnen kopen bij een van ’s werelds grootste verzamelaars op dit gebied. ,,Hij woont in Köln en is zijn verzameling een klein beetje aan het uitdunnen”, vertelt Van Meurs. Het instrument – iets kleiner en fijner dan een moderne gitaar – is redelijk zeldzaam. ,,Je ziet deze Romantische gitaar met darmsnaren bijna niet meer. Hij is eind negentiende eeuw verdrongen. Mensen met macht besloten in die tijd gewoon dat er een nieuwe gitaar kwam. Dat werd de standaard. Op de oude kon je dan zogenaamd alleen nog maar kermismuziek maken, het werd een beetje belachelijk gemaakt.” Vandaar ook dat het concert van Van Meurs de naam ‘Kleur en afkeur van de Romantische gitaar’ draagt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”