Volledig scherm
Sfeerimpressie van Muziek bij de buren in Arnhem, 2016. © Kathy van Gemeren

Concertje pakken bij de buren?

Do 7 dec: De bank tegen de muur, de eettafel weg en ja, dan past het vast wel. In Oss worden zondag 27 huiskamers omgetoverd tot mini-concertzaal tijdens de eerste editie van Muziek bij de buren.

Een heus ‘huiskamerfestival’ waarbij verschillende artiesten – vooral uit de regio – bij mensen thuis optreden. En dat kan soms best een uitdaging zijn. Zo bezit de Osse Paul van den Berg misschien wel de kleinste huiskamer op twee hoog in de Houtstraat. ,,Ik denk dat er twintig mensen binnen passen als ik alles een beetje aan de kant zet. Ik heb ook aangegeven dat er bij mij geen hele band hoeft te komen, dat past niet”, lacht hij. Zondag verzorgt Joost Ariëns uit Berghem, een singer-songwriter die humor combineert met poëzie, op gezette tijden drie optredens bij Van den Berg thuis.

Klassiek

Bij Roos van der Sanden in de Peperstraat belooft het ook een bijzondere middag te worden. Zij geeft drie klassieke optredens in de straat. ,,Dus ja, ik heb extra mensen moeten vragen die ook nog willen zorgen voor koekjes en koffie”, vertelt de Osse.  ,,Het is zo’n leuk straatje. Toen had ik al het idee om eens een klassiek optreden te geven en gewoon de ramen open te zetten, zodat mensen konden luisteren. Met Koningsdag of zo. Maar dat is er nog niet van gekomen. Toen ik dit voorbij zag komen dacht ik meteen: dit ga ik doen.”

Haar vader is dirigent en zal haar assisteren. ,,Heel bijzonder. We werken wel vaker samen, maar nu hebben we ook echt thuis aan de keukentafel gerepeteerd. Verwacht overigens geen zware opera, dan duurt een half uur veel te lang. We hebben echt gezocht naar licht klassieke muziek in de vorm van opera en operette. En ik heb nog wat mooie jurken hangen, dus ik zorg dat er ook wat te zien is.”

Het muzikale programma wordt zondag om 12.00 uur afgetrapt in de Rabobank aan de Raadhuislaan. Daarna zullen optredens starten in drie wijken van Oss: de Kortfoort, Schadewijk en het centrum. Het programma wordt om 18.30 uur afgesloten in café Bellevue met een optreden van Boot Hill.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.