Volledig scherm
Houtstraat 1A is verhuurd. © Rachelle Suppers

Daar komt de bruid

Ma 9 okt: Bruidjes in spe en bridezillas opgelet: Oss krijgt weer een bruidsmodezaak in het centrum. Dinsdag zegt de Osse Petra van Summeren ‘ja, ik wil’ tegen het leegstaande pandje in de Houtstraat en tekent ze het contract.

En daarmee zijn de witte droomjurken weer terug in de Houtstraat. Dertig jaar lang zat ‘Brides’ namelijk in het straatje. Weet je wel, die blauwe kozijnen? Het werd gerund door een tante van de Berghemse Nellie van Kessel die het de laatste zeven jaar runde en in haar laatste jaar de verhuizing naar de Burgwal maakte. Bijna drie jaar geleden sloot ze haar deuren. Ze was er klaar mee.

Even verderop in Oss verkocht Van Summeren destijds haar eerste tweedehands trouwjurken vanuit huis. ,,Ik heb altijd iets met bruidsmode gehad. Nadat ik werd wegbezuinigd op mijn werk wist ik meteen wat ik wilde: de bruidsmode ingaan.” En toen kruiste haar pad dat van Van Kessel. ,,Brides ging dicht. Nellie vroeg me of ik haar jurken wilde overnemen. Daarna explodeerde het. Nu koop ik partijen op bij bruidszaken en biedt deze voor een mooie prijs aan”, vertelt Van Summeren die nu al vijf jaar Bruidje.com runt. ,,Maar verwacht van mij geen ‘Say yes to the dress’ toestanden met champagne.”

De zaken gaan goed en dus is het tijd voor een eigen zaak. ,,Ik kan de jurken thuis niet meer kwijt. Ik zocht een karakteristiek pand. Dat heb ik nu gevonden.” Dat pand is Houtstraat 1a, de plek waar restaurant Manly tot eind augustus zat. Van Summeren hoopt zo snel mogelijk open te gaan. ,,In december hoop ik al open te zijn.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”