Volledig scherm
Houtstraat 1A is verhuurd. © Rachelle Suppers

Daar komt de bruid

Ma 9 okt: Bruidjes in spe en bridezillas opgelet: Oss krijgt weer een bruidsmodezaak in het centrum. Dinsdag zegt de Osse Petra van Summeren ‘ja, ik wil’ tegen het leegstaande pandje in de Houtstraat en tekent ze het contract.

En daarmee zijn de witte droomjurken weer terug in de Houtstraat. Dertig jaar lang zat ‘Brides’ namelijk in het straatje. Weet je wel, die blauwe kozijnen? Het werd gerund door een tante van de Berghemse Nellie van Kessel die het de laatste zeven jaar runde en in haar laatste jaar de verhuizing naar de Burgwal maakte. Bijna drie jaar geleden sloot ze haar deuren. Ze was er klaar mee.

Even verderop in Oss verkocht Van Summeren destijds haar eerste tweedehands trouwjurken vanuit huis. ,,Ik heb altijd iets met bruidsmode gehad. Nadat ik werd wegbezuinigd op mijn werk wist ik meteen wat ik wilde: de bruidsmode ingaan.” En toen kruiste haar pad dat van Van Kessel. ,,Brides ging dicht. Nellie vroeg me of ik haar jurken wilde overnemen. Daarna explodeerde het. Nu koop ik partijen op bij bruidszaken en biedt deze voor een mooie prijs aan”, vertelt Van Summeren die nu al vijf jaar Bruidje.com runt. ,,Maar verwacht van mij geen ‘Say yes to the dress’ toestanden met champagne.”

De zaken gaan goed en dus is het tijd voor een eigen zaak. ,,Ik kan de jurken thuis niet meer kwijt. Ik zocht een karakteristiek pand. Dat heb ik nu gevonden.” Dat pand is Houtstraat 1a, de plek waar restaurant Manly tot eind augustus zat. Van Summeren hoopt zo snel mogelijk open te gaan. ,,In december hoop ik al open te zijn.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtofferhulp 'eeuwig dankbaar'

    Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtof­fer­hulp 'eeuwig dankbaar'

    OSS - Getuige zijn van een vreselijk drama. Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar voor Marijke van Laarhoven (32) liep het even helemaal anders. Zij raakte donderdag, samen met haar 3-jarig dochtertje, direct betrokken bij het Osse spoordrama. De twee waren zo van slag dat ze direct naar Slachtofferhulp zijn gegaan. ,,Deze mensen ben ik voor de rest van mijn leven dankbaar."

Oss, Uden e.o.