Volledig scherm
PREMIUM
André van Erp. © Rachelle Suppers

De Stad Van… André van Erp

Za 14 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer André van Erp.

Zelf zegt hij de leukste baan te hebben die er bestaat. Al dertien jaar lang is André van Erp (63) beheerder van speeltuin de Elckerlyc. Bijna dagelijks tuft hij met zijn scooter van Berghem naar Oss om in de Elckerlyc een oogje in het zeil te houden. Hier zit hij regelmatig achter de kassa, maait en snoeit hij waar moet en zorgt ’ie dat de speeltoestellen een onderhoudsbeurt krijgen als dat nodig is. En als het winter is en er weinig werk in de speeltuin is, is hij ook nog weleens te vinden als toezichthouder op Winterland. Ook schroomt Van Erp niet om zich af en toe te verkleden: als kerstman of Halloween-griezel bij openluchttheater Hoessenbosch bijvoorbeeld. Van Erp woont in Berghem, heeft twee dochters en is al twee keer opa.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”