Volledig scherm
Brian Voet. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Brian Voet

Za 21 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Brian Voet.

De Osse zanger gaat lekker. Pas één jaar professioneel bezig met zijn zangcarrière en nu al genomineerd als ‘Opkomende Party Act/Artiest’ voor de PartyAwards eind november. Brian Voet (23) is het broertje van zanger Randy Voet, woont zijn hele leven al in Oss en bracht onlangs zijn tweede single uit. Muziek zat er altijd al in: als knul werkte hij ieder weekeinde bij de Free Record Shop. Nu werkt hij op kantoor bij een bouwbedrijf en wordt hij geboekt voor optredens tijdens feestjes en partijen.

Restaurant

,,Koyo aan de Spoorlaan. Sushi vind ik extreem lekker, ben er zelfs misschien wel verslaafd aan. Bij Koyo kom ik graag omdat de sushi lekker is en het personeel vriendelijk. Hier wordt nog een praatje gemaakt aan tafel.”

Winkel

,,De CD Kiosk. Fijn dat Oss nog een fysieke cd-winkel heeft en dat het nog kan bestaan. Ook kom ik graag bij reisbureau TUI. Hier word je goed geholpen en ik krijg meteen een vakantiegevoel wanneer ik hier binnenstap.”

Mooiste plek

,,Het Jan Cunenpark vind ik heel mooi en speciaal. Een deel van mijn tweede videoclip is hier ook opgenomen. Je kunt hier niet alleen lekker wandelen, er worden ook leuke evenementen gehouden. En het ligt midden in de stad.”

Mooiste herinnering

,,Toch wel de momenten dat we met het hele gezin, mijn ouders, Randy en ik, op zaterdagavond samen op de bank zaten of overdag de stad in gingen. Mijn vader kocht dan altijd lootjes zodat we mee konden doen ’s avonds wanneer we Lotto Weekend Miljonairs keken. Tja, toen was er nog iets op tv waar je voor thuis bleef. Dingen die je nu niet meer doet met het hele gezin. De vakanties waren ook altijd heel gezellig. We waren – en zijn nog steeds – erg close.”

Op de schop

,,Het centraal station. Dat is zo verouderd. Het hele aanzicht en de route naar het station toe is niks. Dat kan echt wel wat mooier. Als je bijvoorbeeld in Den Bosch uitstapt, stap je echt uit in een stad. Wanneer ik in Oss op het station kom denk ik alleen maar: ‘Als ik maar geen vertraging heb.’”

Eeuwig zonde

,,Jammer dat er steeds meer winkels in het Osse centrum leegstaan. De focus in Oss ligt nu meer op terrassen. Om echt te winkelen ga je sneller naar een grote stad. En ik vind het ook jammer dat Oss geen ziekenhuis meer heeft.”

Ontspanning

,,Lekker naar de sportschool, een terrasje pakken met vrienden of naar theater de Lievekamp gaan. En ik kom ook graag in café’t Berghje. Biertje drinken, beetje biljarten of darten. Ja, dat doe ik wel graag.”

Oss in één zin

,,Een gezellige stad met veel natuur waar ik me thuis voel en nooit meer weg zou willen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”