Volledig scherm
Carla Derks. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Carla Derks

Za 24 mrt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Carla Derks.

Creatief is ze al sinds de kleuterschool. Toch besloot Carla Derks (43) pas in januari dit jaar om van deze grote hobby haar werk te maken. Ze startte haar eigen bedrijf Carla Creaties waarmee ze kleine persoonlijke kunstwerkjes maakt, uiteenlopend van schilderijen tot servies. ,,Het kan eigenlijk alles zijn”, benadrukt ze. Carla groeide op in Oss, ging naar de Oranje Nassauschool en verhuisde op haar 10e naar Vught. In 2003 kwam ze weer terug.

Restaurant

,,Wij komen heel graag bij Delphi. Haha, en dan pak ik altijd hetzelfde. Het is gewoon heel goed. En we gaan ook graag naar El Saludo, dat vindt onze zoon ook geweldig. Het liefst begint hij met alle desserts. Maar dat is leuk aan tapas: je kunt alles bestellen en zit samen lekker lang aan tafel."

Winkel

,,AquaRainbow aan de Oude Molenstraat. De winkel is van mijn neef Melvin van Zandvoort en wat hij doet vind ik echt geweldig. Hij is echt begonnen met een aquarium thuis tot een fysieke winkel, heel mooi om te zien dat je van je passie je werk kunt maken.”

Mooiste plek

,,Het groen rondom Oss. Ik hou van de bossen. Als ik ga wandelen ga ik vaak richting Herperduin en als ik ga paardrijden met vriendinnen gaan we de Maashorst in. En ik doe ook heel veel inspiratie op in de bossen.”

Mooiste herinnering

,,Het huwelijksaanzoek dat ik kreeg in Brazilië in september 2005. We gingen eten bij een heel bijzonder restaurant. Er was een heel gastronomisch ritueel met fakkels en een privéhutje waar onze tafel stond en waar we voor mijn gevoel een 100-gangenmenu kregen. En uiteindelijk kwam er natuurlijk de ring. Maar trouwen moet er nog steeds van komen!”

Op de schop

,,Ik hou niet zo van die moderne gebouwen in Oss. Het klopt niet. Zeker niet als je kijkt naar de foto’s van vroeger. De stad is een beetje haar ziel kwijt. Van mij zouden er dus wel wat gebouwen op de schop mogen, zoals V&D, maar dat gebeurt nu hopelijk al.”

Eeuwig zonde

,,Wat ik mij herinner van het centrum uit mijn jeugd is dat er ergens een gevel was waar een carrousel met bewegende poppetjes draaide. Dat heeft toen heel veel indruk op mij gemaakt, maar ik zie het nu nergens meer. Ik ben heel benieuwd waar het gebleven is en waarom het weg is.”

Ontspanning

,,Paardrijden, heerlijk om met zo’n dier bezig te zijn. Iedere dinsdagochtend rijd ik met vriendinnen in Heesch. We gaan altijd de bossen in, lekker buiten rijden. Als kind was ik er al gek op. Het geeft een heel vrij gevoel.”

Oss in één zin

,,Geef Oss haar karakter terug, de mogelijkheden zijn oneindig.” 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”