Volledig scherm
Gerald Bettgens. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Gerald Bettgens

Za 16 dec: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Gerald Bettgens.

Gerald Bettgens (43) is één van de vier grootste accordeonverzamelaars van Nederland en kan er nog aardig op spelen ook. Net als zijn vader en zijn opa (die hij helaas nooit gekend heeft). De zoon van Gerald, Sven, heeft de toetsen van de accordeon ook al aardig te pakken en is daarmee de vierde generatie accordeonist. Gerald is in het dagelijks leven timmerman, geboren en getogen in Oss en voetbalde vroeger bij FC Schadewijk.

Restaurant

,,Tapas bij restaurant Onsz. Daar gaan we graag eten met familie of vrienden. Voor wat aparter eten gaan we ook graag naar Op de poort in Megen.”

Winkel

,,Als we voor kleding gaan, shoppen we bij Opera for Men. Dat wat daar hangt is precies de smaak van mijn zoon Sven en mij.”

Mooiste plek

,,De bossen. Dan parkeren we de auto bij Hoessenbosch in Berghem en gaan we mooi een stuk wandelen. Ook mooi: het oude gemeentehuis, musuem Jan Cunen. Ik ben timmerman dus ik weet hoeveel werk dat is geweest om zo’n gebouw te zetten. Echt een heel mooi gedeelte van Oss, de Molenstraat.”

Mooiste herinnering

,,Onze trouwdag in september 1999. Zo’n dag vergeet je nooit meer. We hebben foto’s gemaakt bij de Hazenakker met de auto van mijn moeder. Zij was toen al overleden, dus dat was wel bijzonder. Het is een Opel Kadett Coupé uit 1975. Mijn vader rijdt er nog steeds in.”

Op de schop

,,Alles in Oss heeft wel een functie, maar wat van mij wel weg mag is die nieuwe drempel op de Kapelsingel/Vijversingel bij de rotonde. Die drempel kost nogal wat schokdempers.”

Eeuwig zonde

,,Ik was graag een klein museum begonnen met mijn accordeons in de oude Soos ’66. En dat daar dan ook ruimte was voor dansavonden voor ouderen. Ik ben daarvoor nog bij de gemeente geweest, maar helaas is dat toen niet gelukt. Nu komen er op deze plek nieuwe appartementen.”

Ontspanning

,,Lekker eten met het gezin, naar Ons Cafeeke of de Machinist gaan, bowlen bij de Rusheuvel of paintballen bij de Naaldhof. Dat laatste vindt onze zoon geweldig, we vieren hier al zijn kinderfeestjes.”

Oss

,,Een rustige stad.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.