Volledig scherm
Jacqueline Krebbers. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Jacqueline Krebbers

Za 3 feb: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Jacqueline Krebbers.

Oorspronkelijk komt ze uit Wijchen, maar inmiddels runt ze al een kwart eeuw speelgoedzaak De Horlepiep in De Schakel. Jacqueline Krebbers (51) belandde dertig jaar geleden in Berghem wegens het werk van haar man bij Organon. Daar wonen zij nog steeds. Krebbers gaat een feestelijk jaar tegemoet: in september bestaat De Horlepiep 25 jaar. Zes jaar geleden kwam hier een webshop bij. Deze loopt inmiddels behoorlijk goed.

Restaurant

,,In de zomer eten we graag op de binnenplaats van Amici d’Italia. Heerlijk en net alsof je in het buitenland zit. Voor een drankje ga ik graag naar De Nieuwe Wereld. Een fijne ambiance en prettig personeel dat het snapt.”

Winkel

,,Dat is Nena’s in Geffen. Ik ken de winkel van toen het nog in de Kerkstraat zat in Oss. Ik ben gewoon meeverhuisd, de kleding daar is echt helemaal mijn ding. Waar ik ook graag kom is bij kapper Capelli in de Molenstraat. Altijd aardig en als ik bel voor een plekje kan ik meestal snel terecht.”

Mooiste plek

,,Herperduin. Vanuit huis ben ik snel in de bossen. Even wandelen op zondag vind ik echt ontspannen. Meestal lopen we dan richting Pan Enzo, drinken we koffie en lopen we weer terug.”

Mooiste herinnering

,,Ik heb vijf keer meegelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. De finishes zijn hele mooie herinneringen. Trainen staat nu op een laag pitje, maar ik hoop het ooit wel weer op te pakken. Ook een mooie herinnering: de opening van de zaak. We zijn begonnen in het pand waar Mi Casa zit, toen nog veel kleiner. Ik herinner me nog dat ik clowns had ingehuurd die door de stad flyerden en er werden ballonnen uitgedeeld. Het was een spannende dag, maar het was meteen druk. Die week moesten we meteen heel veel bij gaan bestellen.”

Op de schop

,,De oude Speelmans in de Molenstraat. Dan heb je het TBL, zo’n mooi gebouw, en dan staat er zo’n lelijk blok naast met gesloten rolluiken. En de oude V&D natuurlijk, maar daar zijn hele mooie plannen voor waarvan ik hoop dat ze snel worden uitgevoerd.”

Eeuwig zonde

,,Dat het ziekenhuis vertrokken is uit Oss. Sowieso ook vervelend voor ouderen die nu helemaal naar Uden moeten, maar ook ondernemers in de stad zullen het gemerkt hebben. Ik merk het zelf in ieder geval wel. Voorheen merkte je echt wanneer het bezoekuur was, dan kwamen mensen nog snel voor of na het bezoekuur de stad in.

Ontspanning

,,Ik wandel graag, kook graag voor vrienden en familie, ik tuinier en ik hou van lezen.”

Oss in één zin

,,Er gebeurt genoeg in Oss, als je het maar wilt zien.” 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”