Volledig scherm
Jeroen Verlind. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Jeroen Verlind

Za 21 apr: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Jeroen Verlind.

Vandaag, zaterdag, is zijn állerlaatste werkdag als chef bij De Nieuwe Wereld (DNW). Na 7,5 jaar gewerkt te hebben voor Jordaans is het voor Jeroen Verlind (28) tijd om iets voor zichzelf te beginnen. Al gaat hij DNW, het restaurant dat hij mee transformeerde van De Wereld tot wat het nu is, echt wel missen. Binnenkort kan iedereen uit Heesch en omgeving – de geboren Ossenaar woont inmiddels al vijf jaar in Heesch – bijzondere ‘planken’ bestellen bij Jeroen. TRAITEUR PLANK, zo gaat zijn bedrijf heten. Al hoopt Jeroen dat iedereen straks ‘Plank’ zegt. In juni start hij met bezorgen. De houten planken waar lekkers op ligt worden gemaakt door Heart Care Werk(t) in Oss.

Restaurant

,,Dat blijft De Nieuwe Wereld, daar ligt mijn hart. Alles wat in mij zit, zit daarin. Waar ik ook graag kom is bij Versaen in Ravenstein. Echt super kwaliteit. Mooi ook dat twee jonge ondernemers dit vanuit niets zo goed hebben neergezet.”

Winkel

,,Lastig, ik kom niet zo veel in Oss om te winkelen. Ik vind het trouwens ook erg jammer dat Kookstijl naar Nistelrode is gegaan. En zonde dat er veel grote namen uit Oss vertrekken. Met de horeca in Oss gaat het wel heel goed, maar deze moet weer meer in verhouding komen met het winkelaanbod.”

Mooiste plek

,,Het Jan Cunenpark. Er gebeurt al veel, maar hier kun je nog zoveel meer mee doen. Het is hartstikke mooi aangelegd en bezit alle facetten om hier wat te organiseren. Een wekelijkse markt bijvoorbeeld, zodat dit deel van de stad ook wat meer bij het centrum wordt getrokken. Of wat mij betreft een foodfestival met plaatselijke horecaondernemers.” 

Quote

In het Jan Cunenpark gebeurt al veel, maar hier kun je nog zoveel meer mee doen.

Jeroen Verlind

Mooiste herinnering

,,Dat blijft mijn basisschooltijd op De Polderhof. We hadden zo’n fijne en hechte klas. Daar heb ik veel vriendschappen aan overgehouden. We hadden echt een klik en ook nog eens hele leuke leraren. Ook mooi was mijn scoutingtijd. Ik was 15 jaar bij scouting Titus Brandsma, maar kon het uiteindelijk helaas niet meer combineren met mijn horecawerk.”

Op de schop

,,De Galerij vind ik nog steeds een verschrikking. Er is al heel veel geld ingepompt om het aantrekkelijker te maken, maar mijn inziens had dit beter gekund. Er mag ook wel wat beter gekeken worden naar de invulling van de Galerij. Wat wil je ermee?”

Eeuwig zonde

,,Dat mensen negatief praten over Oss en de stad vaak op een negatieve manier in het nieuws wordt gebracht. We mogen wel wat trotser zijn. Er wordt ook weleens gezegd dat er in Oss niks te doen is. Doe je ogen open, zou ik zeggen. Er wordt in Oss juist heel veel georganiseerd, iedere week wel.”

Quote

In Oss niks te doen? Doe je ogen open, zou ik zeggen.

Jeroen Verlind

Ontspanning

,,Reizen en veel uit eten gaan. Vaak ook in grote steden om daar inspiratie op te doen. Bij De Nieuwe Wereld probeerden we deze trends dan ook altijd zo snel mogelijk naar Oss te halen.”

Oss in één zin

,,Een stad waar ik goede herinneringen aan heb en veel heb mogen leren in het horecavak.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”