Volledig scherm
Jules Trum. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Jules Trum

Za 5 mei: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Jules Trum.

Het voelt voor hen nog steeds wat onwerkelijk, maar morgen strijden de heren van de Osse garagerockband Mexican Surf in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Frontman Jules Trum (24) voelt de zenuwen al door zijn lijf gieren. Waar hij overdag een rustige kerel is die in zijn laatste jaar Media Vormgeving zit, kan hij tijdens gigs totaal door het lint gaan. En hoewel zowel zijn broer als zijn zus de horeca in zijn gegaan, had Jules meer met muziek. De Ossenaar ontdekte op zijn 17de de garagerock, undergroundmuziek. In 2014 werden de eerste stapjes door vriendenband Mexican Surf gezet. In 2016 begon het echte werk: de Popronde. Als Mexican Surf de Grote Prijs volgende week wint, hoopt de band het geld onder meer te investeren in een bandbus.

Restaurant

,,Ik vind De Nieuwe Wereld wel prettig. Niet per se om mijn zus Denise – zij werkt daar – te pleasen, hoor. Ik vind de inrichting heel netjes. Het gaat echt mee met de restaurants in de Randstad. Dat doen ze heel goed. De Nieuwe Wereld is niet standaard en dat vind ik fijn.”

Winkel

,,The Guitar Factory. Zo cool dat deze ondernemer na het sluiten van Arons gewoon dacht: fuck it, ik open een gitaarwinkel. Het is echt een hele mooie winkel met een groot assortiment. Ik zie dat hij er hard voor moet werken, maar het is echt heel knap en mooi wat hij in zo’n korte tijd al heeft opgebouwd. Ik heb echt waardering voor deze ondernemer.”

Mooiste plek

,,Ik hou van architectuur, dus dan zeg ik museum Jan Cunen. Dat nieuwe deel is ook echt nice. De combinatie strak met oud zie je veel in grote steden. Oss is wat dat betreft goed bezig om van de stad een moderne plek te maken. Ook mooi: het Bergoss-kantoor bij het station. Dat zie ik graag, dat oude gebouwen behouden blijven. Dat geeft een stad persoonlijkheid.”

Mooiste herinnering

,,Er was een moment na onze eerste repetitie dat we ergens bij een café zaten – het zou best De Nieuwe Wereld kunnen zijn, of de Groene Engel – en dat we echt een Eureka-moment hadden toen we onze plannen voor de toekomst van Mexican Surf bespraken. Nu we in de finale van de Grote Prijs staan en zien dat het is gelukt, ben ik wel echt heel trots. Je werkt aan een droom en die droom wordt dan realiteit. Bizar. Ik werd er echt wel even emotioneel van, hoor.”

Op de schop

,,De mentaliteit van Ossenaren als het aankomt op nieuwe concepten als Mencave of The Guitar Factory. Je ziet dat bedrijven die iets nieuws op de kaart zetten echt heel hard moeten werken om mensen een kijkje te laten nemen in hun zaak. Het is een proces wat tijd nodig heeft. Oss is wat terughoudend”

Eeuwig zonde

,,Wat ik zonde vind is dat undergroundbands niet snel in de Groene Engel zullen staan. Jammer, want het zijn vaak hele toegankelijke, betaalbare en fantastische shows. Het zijn bands die echt wel een luisterend oor verdienen.”

Ontspanning

,,Lekker zitten bij Espresso Enzo of De Winkel. Dat vind ik echt ontspannen. Of brainstormen bij De Nieuwe Wereld voor nieuwe projecten, dat is ook ontspannen voor mij. De sfeer is daar gewoon heel relaxed.”

Oss

,,Een stad in de groei.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”