Volledig scherm
PREMIUM
Léon Spronk. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Léon Spronk

Za 19 mei: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Léon Spronk.

Jarenlang runde Léon Spronk (71) fotozaak Prifo, op de plek waar La Colline nu zit en waar destijds nog de versmarkt was. Dat hij ooit in de fotografie zou belanden, had Léon vroeger nooit bedacht. Hij groeide op in Limburg, maar trok eenmaal vers uit de schoolbanken naar Oss. Het was de tijd waarin de Limburgse mijnen gesloten werden en er in de provincie geen brood meer te verdienen was. Léons vader had een drankhandel, waarmee hij – net als de melkboer – langs de deuren ging. Dat ging Léon ook doen in Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”