Volledig scherm
Nicole van der Staaij - Heuvers © Rachelle Suppers

De Stad Van... Nicole van der Staaij - Heuvers

Za 14 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Nicole van der Staaij - Heuvers.

Ze groeide praktisch gezien op in dé bioscoop van Oss: Cinema Royal. Ruim vijftig jaar stonden haar ouders aan het roer van de bios, in die tijd nog een ‘echt avondje uit’. Na jaren voor een accountantskantoor te hebben gewerkt besloot Nicole van der Staaij – Heuvers (48) zelf de sprong te wagen. In augustus 2015 nam ze Mi Casa in De Schakel over.

Restaurant

,,De Rooij Peper. Klein, gezellig en persoonlijk. Na een drukke dag kom ik hier echt tot rust. Lekkere tapas, een wijntje erbij en heerlijk genieten van de avond.”

Winkel

,,Lastig voor mij, omdat ik zelf natuurlijk een winkel run. Ik heb niet één specifieke zaak waar ik graag kom, maar ik heb respect voor alle kleine ondernemers in Oss die hun best doen het hoofd boven water te houden. Wat de laatste tijd aardig lukt volgens mij.”

Mooiste plek

,,Ik vind de Heuvel gezelliger geworden dankzij de horeca met haar terrassen. En natuurlijk vind ik De Schakel een mooie plek. Een winkelstraat met diversiteit en charme. Lekker knus ook. We proberen ook echt samen iets uit te stralen, zoals we dat bijvoorbeeld doen met de gezamenlijke versiering tijdens de feestdagen.”

Mooiste herinnering

,,De tijd dat mijn ouders de bioscoop runden. Ook een herinnering die ik associeer aan mijn vader die helaas vier jaar geleden is overleden. Ik mis hem echt heel erg. Vroeger was naar de bioscoop gaan een uitje, het begon met de kinderfeestjes die we hadden. Chips, cola en naar de film. Dat was echt heel bijzonder toen. En ja, ik mocht altijd de zaal in. Nu ga ik bijna nooit meer naar de film, ik vind het niet meer zoals vroeger.”

Op de schop

,,Jammer dat er zoveel bekende winkelketens uit Oss zijn verdwenen. De Ossenaar zelf weet de winkeltjes wel te vinden, maar bekende namen trekken toch meer mensen van buiten Oss naar de stad. Wat nou als de Hema straks ook nog verdwijnt?”

Eeuwig zonde

,,Natuurlijk vind ik het zonde dat er zoveel oude gebouwen en gevels zijn verdwenen uit Oss, maar wat ik ook zonde vind is dat de Ossenaar vaak nog zo negatief is over het centrum en roept dat er niets te doen is. Er is de laatste tijd juist heel veel te doen en er wordt ontzettend veel georganiseerd. Petje af daarvoor.”

Ontspanning

,,Ik maak lange dagen met het runnen van mijn droomwinkel, dus als ik na zo’n dag lekker een terrasje kan pikken of ergens gezellig wat kan eten is dat voor mij ultieme ontspanning. En op zijn tijd er even helemaal tussenuit gaan, ook fijn.”

Oss in één zin

,,Ik woon, werk en leef er en zou het voor geen goud voor een andere stad willen ruilen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”