Volledig scherm
Peggy Mulderij. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Peggy Mulderij

Za 28 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Peggy Mulderij.

Stromend water blijkt een constante factor in het leven van Peggy Mulderij. Ze woonde lang in Deventer, aan de IJssel. De liefde bracht haar tien jaar geleden naar Oss, waar zij kennis maakte met de nu zo geliefde Maas. Mulderij (47) is inmiddels al negen jaar werkzaam voor de gemeente Oss waar zij wijkcoördinator is van Oss Noord-West en het dorpencluster Megen, Haren, Macharen. Ook is ze al zeven jaar vrijwilliger bij hospice de Oase.

Restaurant

,,Ik kan niet kiezen. We gaan vaak uit eten, maar eigenlijk koken wij het liefst zelf. Dat is echt onze hobby. Vrienden eten ook graag bij ons, zij faciliteren onze hobby eigenlijk.”

Winkel

,,Alle winkels waar je eten kunt kopen. Van de Lidl tot de toko. En ik kom graag bij Derijks omdat ik van lezen houd en de service daar goed is. De Hema is ook een leuke winkel.”

Mooiste plek

,,Het Jan Cunenpark. En dan met name het beeld Lyrisch Water van Jeroen Melkert dat voor het museum staat. Dat vind ik echt heel mooi. Ik hou van stromend water omdat daar beweging in zit. Het geeft reuring. Ik vind ook dat Oss trots mag zijn op museum Jan Cunen, zeker met de huidige tentoonstellingen. Echt een aanrader.”

Mooiste herinnering

,,Ik hou van hardlopen. Dan ren ik graag – als het nog licht is – richting het Ganzenven. Best een eindje hardlopen, maar ik train dan ook voor wedstrijden en ga zonder tegenzin vier keer in de week. Hardlopen geeft mij ontzettend veel energie en plezier. Het lopen van de halve Maasdijk marathon is dan ook een hele mooie herinnering, geweldig om in je eigen stad te finishen.”

Op de schop

,,Ik ben blij dat het oude gebouw van hospice De Oase nu eindelijk op de schop kan. Op 3 november wordt het prachtige nieuwe onderkomen geopend. De units waar De Oase tijdelijk in zat waren op en redelijk versleten. Het was dus echt tijd voor iets nieuws. Ik nodig iedereen uit om op 4 en 5 november te komen kijken naar de nieuwe locatie.”

Eeuwig zonde

,,Dat Ossenaren niet trots zijn op hun stad. Het is echt een hele fijne gemeente om in te wonen. Alles is dichtbij en op de fiets te doen en Oss heeft een prachtig buitengebied. En de Maas natuurlijk. Daar mag Oss best wat trotser op zijn.”

Ontspanning

,,Eten, hardlopen en tijd met vrienden doorbrengen. En ik hou van livemuziek en ga graag naar muziekevenementen als Muze Misse en de Popronde.”

Oss in één zin

,,Fijn leven!”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.