Volledig scherm
Rien van Boxtel. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Rien van Boxtel

Za 11 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Rien van Boxtel.

Hij is geboren op de plek waar nu de woonboulevard is, gaf zeventien jaar les op de Ruwaardschool, was actief als voetbalscheidsrechter, jeugdleider bij O.S.S. en was jaren lid van de parochievergadering als vrijwilliger bij de Scheppingskerk. Rien van Boxtel (71) kan niet zonder vrijwilligerswerk. Het mag dan zijn laatste jaar als voorzitter van wijkraad Ruwaard zijn, met stichting Wijkbus gaat hij vrolijk door. Van Boxtel heeft twee dochters en één kleinzoon waar hij graag mee voetbalt.

Restaurant

,,Lunchen doe ik graag bij ’t Hof in de Houtstraat, één van de dames is een oud-leerling. Met de familie gaan we graag bij ’t Veerhuis in Ravenstein eten. Je zit hier mooi, het eten is lekker en de bediening vriendelijk. En met kinderen gaan ze heel flexibel om.”

Winkel

,,Winkelen is geen hobby. Als ik kleding moet hebben, ga ik naar Wehberg. Snel passen en wegwezen. Nee, ik hou echt niet van winkelen. Alleen op zaterdag, dan gaan mijn vrouw en ik altijd even naar de markt.”

Mooiste plek

,,De Ruwaard, mijn wijk. Het Elzenhoekpark heeft alles wat je nodig hebt. Er is rust, kunst, water, een speeltuin en er is een kinderboerderij. De Ruwaard voelt compleet.”

Mooiste herinnering

,,De tijd dat ik aan de Frankenweg woonde, dat was echt ‘frank en vrij’. Andere mooie herinneringen die ik koesteren zijn die aan mijn gezin. En de momenten met onze kleinzoon Mees waar we drie dagen per week voor zorgen, hij is ons oogappeltje.”

Op de schop

,,De Molenstraat. Volgens mij is er in Oss geen enkel wegdek dat slechter is als op deze plek. Wanneer ik de wijkbus rijd, is het altijd hobbelen. Ik heb gezien dat er nu plannen zijn voor een vernieuwde Molenstraat, maar ja, dat is wel weer wachten tot de plannen van de Wal concreet zijn.”

Eeuwig zonde

,,Het klinkt afgezaagd, maar al die gesloopte oude gebouwen, dat vind ik echt zonde. En dat alle singels – behalve de Ruwaardsingel – van vier naar twee banen zijn gegaan. Overal zijn opstoppingen waardoor het weer opnieuw aangepakt moet worden, net als nu bij de Julianasingel. Alleen de Kantsingel lijkt er geen last van te hebben.”

Ontspanning

,,Mijn volkstuin onderhouden, op mijn kleinzoon passen, met de wijkbus rijden op maandag en vrijwilligerswerk doen. Ja, dat is echt ontspannen: zien dat je iets voor de mensen kunt doen.”

Oss in één zin

,,Een complete stad met natuur, cultuur en een centrum.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”