Volledig scherm
Rob Beek. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Rob Beek

Za 20 jan: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Rob Beek.

Hij was zes jaar voorzitter van K26. Vorige week gaf hij de voorzittershamer door aan Jos Huberts. Maar vaarwel zegt Rob Beek (73) de culturele sector niet. Zo is hij voorzitter van het bestuur van Muzelinck en maakt hij zo nu en dan zijn eigen kunst. Beek groeide op in Arnhem. Een baan bij Organon bracht hem in 1966 naar Oss. Jarenlang was hij directeur van Medica Europe Oss waarvoor hij stad en land afreisde om te praten over operatiepakketten binnen de ziekenhuiswereld. Beek heeft twee dochters, vijf kleinkinderen en woont in Heesch. Ook is hij lid van Rotary Club Oss-Maasland, presenteerde hij in het verleden het Business Gala in Oss en was hij voorzitter van muziekvereniging Hartog.

Restaurant

,,Bellevue. Een mooie tent waar alles en iedereen komt. Je maakt hier gemakkelijk een praatje met elkaar en iedereen is gelijk.”

Winkel

,,Derijks. Ik vind het leuk om tussen de boeken rond te neuzen. Ik vind dat ze hier een uitgebreide kunstboekencollectie hebben. Zelf heb ik er inmiddels behoorlijk wat verzameld. Derijks is een prettige winkel met veel keuze, niet alleen maar omdat ze kunstboeken hebben, hoor.”

Mooiste plek

,,Eigenlijk vind ik het hele Maasgebied rondom Oss mooi. Die 45 kilometers Maas zijn echt prachtig. Wat ik misschien wel het mooiste plekjes vind zijn het gebied rondom kasteel Oijen en de vlakke polders bij Megen.”

Mooiste herinnering

,,Eén van de mooiste herinneringen is een vrij recente: het Ballonfestival van afgelopen augustus bij bierbrouwerij Oijen. Als Rotary Club hadden we nooit gedacht dat er uiteindelijk 19 luchtballonnen de lucht in zouden gaan en dat het 3000 bezoekers zou trekken. Het was een geweldig succes en het belangrijkste: het leverde een aardig bedrag op voor stichting Leergeld. Zeker dat dit een vervolg krijgt.”

Op de schop

,,De Raadhuislaan en de Lievekamplaan zouden een mooie verbinding naar het centrum moeten vormen. Het mag allemaal wel wat vriendelijker, met wat meer groen. Het is nu alleen even afwachten wat er gaat gebeuren rondom De Wal. Pas daarna komt de Raadhuislaan aan de beurt.”

Eeuwig zonde

,,Wat ik echt jammer vind, is dat museum Jan Cunen destijds niet naar het sheddakencomplex is gegaan. Daar waren mooie plannen voor. Het ontwerp deed denken aan De Pont in Tilburg, maar dan kleiner. Het had een echt museum kunnen zijn nu. Maar de crisis gooide roet in het eten. Niet dat het museum nu geen ‘echt’ museum is, ik denk dat dit het allerbeste is wat het museum had kunnen doen na de eerder genoemde optie.”

Ontspanning

,,Ik golf graag in Nistelrode, ik tennis weleens en we wandelen graag met de hond. Een uitje als Fantastival vind ik ook een leuke happening, van de combinatie muziek en theater kan ik genieten.”

Oss

,,Oss komt van ver, maar is met hele positieve ontwikkelingen bezig.” 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”