Volledig scherm
Sandra van Zeeland - Den Brok. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Sandra van Zeeland - Den Brok

Za 13 jan: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Sandra van Zeeland – Den Brok.

Als klein meisje droomde ze al van mode. Toch moest het even wachten: Sandra van Zeeland – Den Brok (49) werkte eerst zestien jaar bij Organon. Daar sloot ‘de dochter van de glasblazer’ af als bedrijfsarchivaris om daarna haar eigen bedrijfje vanuit huis te starten in tweedehands kinderkleding. Negen jaar later, in 2010, opende Deuxième Chance aan de Boterstraat. In haar droompand geeft Sandra tweedehands merkkleding een nieuw leven.

Restaurant

,,Tapas bij Gossimijne vind ik heel erg lekker. Vooral de carpaccio is goed. En als we naar de kroeg gaan met onze vriendengroep kijken we gewoon waar plek is: bij H32 of De Bommel. Of soms verveeld over beiden als het niet past. Na zo’n gezellige dag sluiten wel altijd af met een frietje bij ‘d’n Loef’.”

Winkel

,,Zelf heb ik weinig tijd om te winkelen, maar bij Julietta in de Sint Leonardusstraat slaag ik altijd. Winkelen is daar ook lekker ongedwongen. Daar hou ik van. Met mijn man struin ik ook graag woonwinkels af.”

Mooiste plek

,,De plek waar mijn man, mijn dochter en ik sinds vorig jaar wonen. Vlakbij De Stelt. Helemaal in het groen met veel ruimte om te wandelen. Het is echt de perfecte locatie, lekker rustig na een dag werken.”

Mooiste herinnering

,,Dat zijn er heel veel. Maar als ik er toch een mag noemen: het carnaval van vroeger in d’n Iemhof. Toen zat ik bij de Raauw Ossekar. Daar heb ik 35 jaar geleden ook mijn man ontmoet. Ik was dansmarieke, hij zat bij de orde van commissarissen. Het was altijd feest, veel anders dan nu. Het werd gevierd zoals het moet, er was verbroedering en gezelligheid.”

Op de schop

,,De Burgwal. Die mogen ze van mij autovrij maken. Al die auto’s op de stoep, het ziet er niet uit. En dan die auto’s die voorbij rijden als je gezellig op het terras van Gossimijne zit. Nee, het mag van mij voetgangersgebied worden, met gezellige bloemen en bankjes. En die ouderwetse gevels mogen ze ook afbreken.”

Eeuwig zonde

,,Het is erg dat veel grote bedrijven weg zijn uit Oss. En dat het ziekenhuis weg is, dat is ook erg. Niet voor mijzelf, maar wel voor oudere mensen die er nu niet meer makkelijk even naartoe kunnen. Ik merk het trouwens ook in de winkel. Voorheen, toen het ziekenhuis en het oude belastingkantoor er nog waren, kwamen er tussen de middag regelmatig mensen in hun lunchpauze binnen wandelen. Dat is nu veel minder.”

Ontspanning

,,Mijn maandagochtend is heilig, dan ga ik wandelen met mijn tante en daarna gezellig koffiedrinken. En een of twee keer per maand is mijn vrijdagavond ook heilig: dan ga ik darten met mijn team De Daltons. Ja, ik ben de enige vrouw in het team. Ze noemen me ook wel ‘Ma Dalton’, omdat ik ook nog eens de oudste ben. Darten vind ik heerlijk, dan gooi ik letterlijk alle spanning van de week eruit.”

Oss

,,Familie, vrienden, wonen, werken, thuis.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.