Volledig scherm
Thijmen van Erp, jeugdburgemeester van Oss. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Thijmen van Erp

Za 4 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Thijmen van Erp.

Pas 11 jaar en hij mag zich al een half jaar burgemeester noemen. Jeugdburgemeester. Thijmen van Erp is geboren en getogen in Oss en hoewel het burgemeesterschap hem prima bevalt droomt hij van een toekomst als archeoloog. Of als waterpoloër, want dat doet hij goed bij zwem- en poloclub Arethusa. Dat zit trouwens in de familie: ook zijn opa, vader en zus Nynke (13) zijn thuis in het waterpolo. Thijmen zit in groep 8 op de Hertogin Johannaschool en hoopt daarna naar het TBL te gaan.

Restaurant

,,Ik heb pas bij Miens Eethuis geluncht, dat was heel leuk. O en Miru! Daar hebben ze ook heel veel lekkere dingen die je kunt bestellen op een tablet. Je kunt veel kiezen, dat vind ik leuk. En er is een chocoladefontein en het is er heel sfeervol ingericht.”

Winkel

,,Derijks, ik lees heel graag. Vooral avonturenboeken met historie. En als ik een cadeautje moet halen voor mama of zo ga ik naar Rituals of de Wereldwinkel.”

Mooiste plek

,,Museum Jan Cunen. Dat gebouw, die villa, vind ik heel mooi. Ik hou van die bouwstijl. Die zie je eigenlijk alleen nog in die straat. Het TBL-gebouw vindt ik ook mooi, maar verder zie je in Oss niet meer zoveel oude dingen.”

Mooiste herinnering

,,Toen ik 8 jaar was – denk ik – heb ik een winnende goal gemaakt met het waterpolo. Het was 4-4 en we speelden tegen Zeester Meerval uit Uden. In één van de laatste minuten schoot ik vanaf de middenlijn en de bal zat. Ik heb zoveel leuke dingen al meegemaakt, maar dit is wel een hele mooie herinnering.”

Eeuwig zonde

,,Dat er zoveel afval in parkjes ligt door hangjeugd. En sigarettenpeuken. Daar moeten betere maatregelen tegen genomen worden. Op school hebben we ook iets moeten bedenken om Oss groener te maken. Mijn groepje heeft toen bedacht dat er één groot park moet komen waar geen honden mogen komen, waar veel prullenbakken staan en waar je niet mag roken.”

Ontspanning

,,Boeken lezen, spelletjes op de tablet spelen, buiten spelen met vrienden en o ja, zwemmen natuurlijk!”

Oss in één zin

,,Een mooie, fijne stad.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”