Volledig scherm
Het interieur van Heeren van Nuland. © Roy van der Lee/BD

De winkel achter de prachtige gevel: Heeren van Nuland opent dit weekend de deuren

OSS - Met die prachtige nieuwe gevel trekt Heeren van Nuland al een tijdje de aandacht in de Walstraat. Vanaf komend weekend is ook het fraaie interieur van de modezaak te bewonderen. Zaterdag is namelijk de grote opening. ,,Ik denk dat we Oss echt een stukje mooier hebben gemaakt." 

Daags van te voren worden de laatste puntjes op de i gezet. Hond Badu, een enorme Rhodesian Ridgeback, heeft zijn vaste plekje bij de kassa al gevonden. ,,Ik geloof heilig in de fysieke winkel", vertelt ondernemer Marieke van Nuland in de splinternieuwe zaak. ,,In écht contact met mensen. Daarom durven we deze investering nu ook aan. En daarom hebben we bijvoorbeeld geen webshop."

Volledig scherm
De fraaie gevel van Heeren van Nuland. © Roy van der Lee/BD
Volledig scherm
En zo zag de gevel er vorig jaar nog uit. © Google Streetview

Aan de Walstraat 2 waren voorheen twee zaken gevestigd. De ene gespecialiseerd in schoenen, de andere in lederwaren. Daarna stond het pand jaren leeg. Op de gevel prijkte ouderwets bruin marmer. Een wereld van verschil met de nieuwe situatie. Er is gekozen voor twee gevels voor één vloer. Parcellering, heet dat in vaktermen. 

,,Deze gevel zegt alles over waar wij voor staan", zegt Van Nuland. ,,De ene kant is klassiek, de andere strak en modern. Dat vind je ook in onze collectie."

In het oude pand van Heeren van Nuland, een paar deuren verder, opent binnenkort dameskledingzaak You & Me. Op die manier ontwikkelt de Walstraat zich meer en meer tot dé winkelstraat van Oss. Tot genoegen van Van Nuland. ,,Hier staan we schouder en schouder en doet iedereen waar ie goed in is. Ik denk echt dat we Oss samen een stukje mooier hebben gemaakt."