Volledig scherm
Het paaltje bij de entree van het centrum werkt weer. © Roy van der Lee/BD

Dekselse toegangspaaltjes tot centrum Oss worden eindelijk vervangen

OSS - Ze moeten het centrum van de stad afsluiten voor auto's en vrachtwagens. Maar de laatste maanden zorgden de verzinkbare paaltjes aan de rand van de binnenstad vooral voor frustratie. Begin februari maken ze eindelijk plaats voor nieuwe exemplaren. 

Normaal gesproken komen de paaltjes na 11.00 uur 's ochtends omhoog uit de grond. Zo wordt voorkomen dat er tijdens winkeluren nog geleverd wordt en dat gewone auto's dwars door het centrum rijden. Maar zeker het paaltje aan de Molenstraat, naast de oude V&D, weigerde de laatste maanden regelmatig dienst. Tot grote frustratie van ondernemers aan de straat. Vrachtwagens reden er ook midden op de dag zó het centrum in, tussen de terrassen door. 

Dat moet met nieuwe exemplaren voorgoed verleden tijd zijn. Vanaf maandag 3 februari plaatst het bedrijf BAM Infra Verkeerstechniek nieuwe paaltjes rond het voetgangersgebied. De week erna start werk aan vergelijkbare nieuwe paaltjes bij Vorstengrafdonk. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind maart, begin april. In die periode zijn de locaties afgesloten voor verkeer. In een enkel geval kunnen alleen voetgangers er langs. Winkels blijven wel bereikbaar.