Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Jansen wees eerder al op de aanpassingen in het rapport van BMC. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Den Brok stuurde conclusies Groene Engel niet bij, vroeg wel om extra ‘scherpte’

OSS - Wethouder Frank den Brok heeft de spijkerharde conclusies in het BMC-rapport over de Groene Engel niet bijgestuurd. In plaats daarvan vroeg hij om de ‘scherpte’ uit een eerdere versie van het rapport te laten terugkeren in het definitieve document. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad, aan de vooravond van een cruciaal debat over de toekomst van het cultuurpodium. 

Onderzoeksbureau BMC publiceerde vorige maand een keihard rapport over het Osse cultuurpodium. Als de Groene Engel wil blijven bestaan, moet het roer om. Met andere programmering en een frisse wind in het bestuur. Directeur en boegbeeld Oscar Jansen trok daarop zijn conclusies. Na twintig jaar stapte hij op.

  1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
    Bij de dorpspomp

    Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

    Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.