Volledig scherm
Dichter Maarten van der Graaff draagt zijn werk voor in de Trouwzaal van museum Jan Cunen. © Rachelle Suppers

Dichten over Máxima en Merkel in het Osse museum

Zo 4 feb: Hoewel de officiële Poëzieweek vorige week al werd afgesloten, deed de Dichtersbent uit Oss dat deze zondag in Museum Jan Cunen. Een ontzettend drúk museum overigens.

Terwijl publiek geniet van de op één na laatste zondag van de tentoonstelling Powervrouwen, zoekt een clubje poëzieliefhebbers een plek in de Trouwzaal. Hier dragen de vijf dichters van de Dichtersbent – een groep creatievelingen die samen poëzie maakt en elkaar feedback geeft – hun eigen gedichten en werken van andere dichters voor. Gedichten over koningin Wilhelmina en Máxima, over Angela Merkel en over een foto van een eerste zomerdag, gemaakt door Osse fotograaf Ruud Rogier, die inspireerde tot mooie woorden.

Te gast was ook dichter Maarten van der Graaff, een prijswinnende ‘dichter van dit inmiddels volwassen millennium’.Voor een leek misschien zware onbegrijpelijke kost, poëten in de zaal luisterden ademloos naar zijn vertelstem en sloten af met een daverend applaus.

De Dichtersbent bestaat inmiddels 13 jaar. Dit was de eerste keer dat zij in het museum de Poëzieweek afsloot. Iets wat in samenwerking met Derijks en de bibliotheek gebeurde. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”