Volledig scherm
© ANP Kippa

Doei Boef, tot niet op Muze Misse

Do 4 jan: Even zag ik de hooivorken en plastic bekers bier al door de lucht vliegen tijdens Muze Misse 2018 toen Penny Klamer in een statement liet weten dat rapper Boef niet van het programma geschrapt zou worden. 

‘Tot op heden zetten we geen streep door het optreden. Al was het maar om de jonge fans niet teleur te stellen’, klonk het. Wát? Is dat het statement dat een familiefestival wil maken?, dacht ik nog. En met mij vele anderen aan alle commotie op de sociale media te zien.

Gelukkig heeft de organisatie van Muze Misse nog even doorgeworsteld en uiteindelijk toch besloten dat Boefje het podium te weigeren. Terecht, overigens. Kom op zeg. Dat je in je nummertjes wil zingen over ‘bitches en kechs’ wil ik nog best accepteren, maar dan ook nog ter verdediging met je dronken toeter roepen dat alle vrouwen die in de nacht in korte rokjes op stap gaan hoeren zijn? Word even wakker in 2018. En check ook even het filmpje waarin de rapper uitlegt waarom ‘kechs’ ook echt ‘kechs’ zijn en hij ieder die commentaar op hem heeft toespreekt. Op het einde zegt hij: ‘Verwijder mij, verwijder mij.’ Be careful what you wish for, Boef.

Want dat is wat Muze Misse nu keihard met je doet. De organisatie toonde ballen door te luisteren naar de Ossenaar die niet gediend is van zo’n vrouwonvriendelijk type op het podium. Populair onder de jeugd of niet.

En mocht de organisatie hierdoor bankroet gaan – want uiteindelijk draait het toch ook wel om centjes – dan wijs ik jullie graag op een idee van ene Marjolein op Facebook: ‘Met een aantal mensen zoveel mogelijk geld bij elkaar leggen om Muze Misse te laten zien dat we deze beslissing steunen? Al vanaf 150 euro kun je sponsor worden. Dat moet toch mogelijk zijn?’

Al denk ik dat Muze Misse het voor 2018 vast wel gaat redden zonder dat Boefje. Deze ‘kech’ gaat in ieder geval vast uit respect voor dit besluit een kaartje kopen. 

PS: met de Funkanizers en Golden Earring maakt een gat in het programma ook niets uit. En ik zou Heavy Hoempa gewoon het plekje van Boef geven. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.