Volledig scherm
PREMIUM
Toine van der Wielen maakt zelf drums. © BD / Peter van Huijkelom

Drums maken van pa's oude eikenhouten tafel

Woe 11 jul: Het begon met een idee om zijn vader te herdenken. Inmiddels is Toine van der Wielen een van de weinige ambachtslieden in Nederland die eigenhandig een professionele trommel kan maken.

Zelf drumt de Osse Toine van der Wielen al bijna vijfentwintig jaar bij band Vanavond Niet Schat. Dat muzikale, dat heeft hij van zijn vader. Al was deze meer begaan met het orgel. ,,Tot het einde toe – hij is negentig geworden – speelde hij orgel in de kerk van Oijen. Hij was heel trouw aan het orgel. In de jaren zeventig gaf hij ook veel les, hij was bijna nooit thuis. Hij heeft mij ook weleens orgelles willen geven, maar ik wist op 9-jarige leeftijd al dat ik wilde gaan drummen”, vertelt Van der Wielen. ,,Mijn vader schreef trouwens ook muziek voor de Koddebeiers, vernoemd naar een scheldnaam voor de politie. Zijn ‘orkestje’, noemde hij het”, grinnikt de drummer. ,,Het was een soort fanfare van de politie.”

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”