Volledig scherm
De kaart werd deze week getest. © H32

Eetcafé H32 in Oss vertaalt menukaart in Braille

OSS - Eetcafé H32 aan de Heuvel in Oss heeft als een van de eerste horecagelegenheden in de regio een menukaart speciaal voor blinden. Deze week werd de vuistdikke kaart getest door bezoekers van het plaatselijk Oogcafé. ,,We zijn aangenaam verrast.”

Zowel de lunch- als dinerkaart van H32 is vertaald in Braille. Alhoewel, van een kaart is eigenlijk geen sprake meer. Waar het reguliere menu op één enkel A3-vel past, is voor het blindenmenu een map met tientallen vellen nodig. 

Om de nieuwigheid te testen, kwamen vier blinden en slechtzienden deze week een hapje eten. Kleine verbeterpuntjes werden er direct ontdekt. ,,De witregels waren iets te klein", zegt Liesbeth van Hal, die het gezelschap begeleidde. ,,Daardoor liepen de teksten in elkaar over.” Ook bij het eetcafé zien ze al iets dat beter kan. ,,De kaart is niet echt gemaakt voor slechtzienden", zegt Jerry van den Ende van H32. ,,Misschien dat we de pagina's de volgende keer kunnen bedrukken met ons menu in extra grote letters.”

Bij het eetcafé liggen twee exemplaren van de bijzondere menukaart klaar. Van Hal zal die tijdens het volgende Oogcafé warm aanbevelen. ,,Het is een mooi initiatief en we hebben heerlijk gegeten. Ik ben aangenaam verrast.”