Bewoners van dit appartementencomplex krijgen hun zin. De twee grote moeraseiken voor hun deur mogen worden gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van dit appartementencomplex krijgen hun zin. De twee grote moeraseiken voor hun deur mogen worden gekapt. © Peter van Erp

Eiken langs de Raadhuislaan in Oss zijn niet langer veilig voor kettingzaag

OSS - Jarenlang gaf de gemeente Oss geen krimp, maar nu staat de deur ineens wagenwijd open voor bewoners van de Raadhuislaan die van de grote bomen voor hun huis af willen. Nadat de ontwikkelaars van ‘De Heer van Oss’ toestemming kregen om drie eiken voor hun nieuwe appartementencomplex te kappen, volgt nu groen licht voor de kap van twee bomen voor het complex ernaast. 

De bewoners van wooncomplex Parkzicht klagen al jaren over een gebrek aan zonlicht in huis door de grote moeraseiken langs de Raadhuislaan. Maar dat was voor de gemeente geen reden om de bomen weg te halen. Voor een kantoorpand tegenover het gemeentehuis dat wordt omgebouwd tot wooncomplex werden de bomen wel gekapt. Daarop trokken de bewoners van Parkzicht opnieuw aan de bel. Met succes.  

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.