Emotioneel afscheid van ‘notenzusjes’ Anja en José na 43 jaar op Osse markt: ‘Het lijkt wel een defilé’

videoOSS - Na 43 jaar en talloze vriendschappen voor het leven stonden Anja en José Hoes dinsdag voor de allerlaatste keer op de Osse markt. Lang niet alle klanten houden het droog bij het afscheid van de geliefde ‘Notenzusjes'. 

Quote

Het lijkt wel een defilé, alsof we met z'n tweeën de koningin zijn

Anja Hoes, Notenzusje

Natuurlijk had ze een warm afscheid en wat lieve woorden verwacht. Maar geen moment hield Anja Hoes rekening met zo overweldigend veel reacties als dinsdagmorgen op de markt in Oss. Halverwege de ochtend is een tafel achter de notenkraam al helemaal vol gelegd met bloemen, kaarten en lekkernijen. En hop, daar komt het volgende cadeautje alweer aan.  

,,Het is onvoorstelbaar", verzucht ze tussen alle bedankjes door. ,,Zaterdag was het al druk met mensen die afscheid kwamen nemen. Toen ben ik 's avonds tot 12 uur opgebleven om alle kaarten te kunnen lezen. Maar nu is het nog een tandje meer. Het lijkt wel een defilé, alsof we met z'n tweeën de koningin zijn.”

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.