Volledig scherm
Het varken van kunstenaar Florentijn Hofman wordt tussen de bomen in het Jan Cunenpark omhoog gehesen. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Enorm roze varken doemt op in Jan Cunenpark Oss

Woe 30 mei: Het is even passen en meten hoe de big uiteindelijk de bomen in gaat. Voorbijgangers blijven er even bij staan kijken of gaan er zelfs bij zitten. Het is ook nogal een gevaarte, het roze varken dat doet denken aan een luchtkussen. Maar het heeft niets te maken met een kinderspeeltoestel: het is Mickey The Pig, een kunstwerk van kunstenaar Florentijn Hofman. 

Onder meer bekend van het Feestaardvarken in Arnhem en de grote gele badeend die op wereldreis ging. Hiermee vergeleken is Mickey maar een 'mini'. 

Mickey in de boom

Deze woensdag werden alvast wat dode takjes uit de boom gehaald zodat Mickey veilig kan opstijgen tijdens zijn installatie. Die eerste 'proefhanging' ging zo goed, dat het museum het kunstwerk maar meteen heeft geïnstalleerd. Hier heeft hij nu een vast plekje tussen de bomen naast de fontein in het park, met zijn 'snoet' ietwat gekanteld richting het terras van Café Cunen. Daar blijft hij hangen tot 1 juli. 

Het kunstwerk sluit aan bij de lopende tentoonstelling We Are Food, te zien tot 16 september in het museum. Hoe dan?! Nou, denk maar even aan de varkentjes die het zo goed doen in onze Osse vleesindustrie...

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tijd voor de wethouder om ook wakker te schudden
    PREMIUM

    Tijd voor de wethouder om ook wakker te schudden

    Wanneer ik in de concertverslagen voor het BD schrijf is dat telkens een race tegen de klok. De muziek is vaak nog maar net afgelopen als om 0:00u de redactie de definitieve opmaak naar de drukker sturen moet. De inhoud van de krant verandert dan alleen nog maar 'als er ergens een bom afgaat', wordt er gezegd.De persen rolden waarschijnlijk al toen dat dinsdagnacht daadwerkelijk gebeurde, een paar straten bij ons vandaan, voor café 't Berghje.

Oss, Uden e.o.