Volledig scherm
Het varken van kunstenaar Florentijn Hofman wordt tussen de bomen in het Jan Cunenpark omhoog gehesen. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Enorm roze varken doemt op in Jan Cunenpark Oss

Woe 30 mei: Het is even passen en meten hoe de big uiteindelijk de bomen in gaat. Voorbijgangers blijven er even bij staan kijken of gaan er zelfs bij zitten. Het is ook nogal een gevaarte, het roze varken dat doet denken aan een luchtkussen. Maar het heeft niets te maken met een kinderspeeltoestel: het is Mickey The Pig, een kunstwerk van kunstenaar Florentijn Hofman. 

Onder meer bekend van het Feestaardvarken in Arnhem en de grote gele badeend die op wereldreis ging. Hiermee vergeleken is Mickey maar een 'mini'. 

Mickey in de boom

Deze woensdag werden alvast wat dode takjes uit de boom gehaald zodat Mickey veilig kan opstijgen tijdens zijn installatie. Die eerste 'proefhanging' ging zo goed, dat het museum het kunstwerk maar meteen heeft geïnstalleerd. Hier heeft hij nu een vast plekje tussen de bomen naast de fontein in het park, met zijn 'snoet' ietwat gekanteld richting het terras van Café Cunen. Daar blijft hij hangen tot 1 juli. 

Het kunstwerk sluit aan bij de lopende tentoonstelling We Are Food, te zien tot 16 september in het museum. Hoe dan?! Nou, denk maar even aan de varkentjes die het zo goed doen in onze Osse vleesindustrie...

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”