Volledig scherm
Drukte op station Oss, bij het vertrekken van de sprinter richting Den Bosch. © Van Assendelft Fotografie

Extra sprinter: vanaf december ook op zondag ieder half uur een trein vanuit Oss

OSS - Goed nieuws voor forenzen die op zondag reizen. Vanaf komende winter vertrekt er namelijk ieder halfuur een sprinter vanuit Oss richting Den Bosch én richting Nijmegen. Nu is dat nog eens per uur.

,,Onze wens is altijd om mensen zo vaak als mogelijk te laten opstappen", zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. ,,Maar het moet economisch natuurlijk wel verantwoord zijn". Dat moment is volgens de spoorwegen nu aangebroken rondom Oss. Daarom is de zondagse sprinter op ieder halfuur meegenomen in de plannen voor de nieuwe dienstregeling, die in december dit jaar ingaat. 

De extra trein komt bijvoorbeeld studenten goed uit, die vaak al op zondagavond naar Nijmegen, Den Bosch of verder vertrekken. Ook iedereen die vanaf kleinere stations als Ravenstein, Oss-West of Rosmalen reist, kan straks twee keer zo vaak op de trein stappen op zondag. 

Enorme puzzels

Volledig scherm
Nieuwe houten bankjes op het station te Oss Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Het duurt dus nog wel een klein jaar voordat de extra trein rijdt. Volgens Leblanc komt dat omdat dienstregelingen nu eenmaal enorme puzzels zijn, waar vaak jaren aan gesleuteld wordt. De regeling 2021, waar ook de extra zondagse sprinter toe behoort, wordt nu eerst naar regionale overheden en reizigersorganisaties gestuurd.

Met het ingaan van de meest recente dienstregeling, nu anderhalve maand geleden, kwam er in de ochtendspits een langere sprinter van Oss naar Den Bosch. Dat was namelijk de drukste trein van heel Nederland. Een eerste inschatting is dat de drukte met de langere sprinter behoorlijk is afgenomen. Een echte analyse van de cijfers wordt de komende weken verwacht.