Volledig scherm
Ze worden als boegbeeld naar voren geschoven van Fantastival, deze zwart-witte pierrots op stelten. © Muzelinck

Fantastival brengt circus naar de Osse binnenstad

OSS - Het jaarlijkse straattheaterfestival Fantastival ademt zondag circus. Dat is het idee van organisator Muzelinck. Zondag vindt het evenement plaats in de Osse binnenstad van 12 tot 17 uur.

De organisator noemt circus een eeuwenoude en nog altijd tot de verbeelding sprekende vorm van theater. Gekozen is voor acts die inhaken op dit thema. Zoals Frans Custers in een waarzegsterstent, Doble Mandoble met acrobatiek en magisch entertainment van Lars van Tuijl. Boegbeeld van Fantastival zijn zwart-witte pierrots op stelten. Zangeres Sita treedt op als Doornroosje.

Het wordt een middag vol (inter)nationaal straattheater, bandjes, koren, dansgroepen, toneel- en muziekverenigingen en exposities van lokale beeldend kunstenaars. Van Big Band Ravenstein, renaissancekoor Musica Humana tot balletschool Dimphy en djembé-virtuoos Oumar Dioubaté.

,,Het is mooi om te zien dat de amateurgezelschappen steeds meer bereid zijn mee te denken en zich aan te passen aan het thema dat jaarlijks wisselt. Het is geen ‘must’ maar het laat zien dat er meer samengewerkt wordt om tot een mooi geheel te komen”, zegt programmeur Dennis Spanjers. 

  1. Man rijdt opnieuw alcoholcontrole in terwijl rijbewijs eerder al was ingevorderd, 10 bestuurders beboet bij controle regio Den Bosch

    Man rijdt opnieuw alcoholcon­tro­le in terwijl rijbewijs eerder al was ingevor­derd, 10 bestuur­ders beboet bij controle regio Den Bosch

    DEN BOSCH/OSS - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een alcoholcontrole ingereden, terwijl enkele uren daarvoor zijn rijbewijs door de politie Gelderland al was ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle in de regio Den Bosch en Oss 580 ugl. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.