Volledig scherm
© Van Assendelft

Fatality beleeft vlekkeloze vierde editie aan Geffense Plas

OSS/GEFFEN - De vierde editie van Fatality aan de Geffense Plas is zaterdag vlekkeloos verlopen. De politie betrapte twee bezoekers op drugsbezit, maar verrichte geen enkele aanhouding. 

Fatality verwelkomde zaterdag zo'n 13.500 liefhebbers van stevige elektronische muziek uit Nederland en ver daarbuiten. Tussen 12.00 en 01.00 uur werd op vier verschillende podia RAW hardstyle gedraaid.

Waar het festival in het verleden tot veel klachten over geluidsoverlast leidde, was dat nu niet het geval. Bij de politie kwam geen enkele overlastmelding binnen. Ook op sociale media zijn de klachten over het festival op één hand te tellen. Er is juist lof voor de aanpak van de organisatie en het snelle opruimen van de omgeving op zondagmorgen.

In de loop van deze week worden de resultaten van de geluidsmetingen door de omgevingsdienst verwacht. Ook kan de gemeente Oss dan aangeven hoeveel meldingen van geluidsoverlast er binnen kwamen. Vorig jaar was er een spectaculaire afname van het aantal klachten: van 122 in 2017 naar 30 in 2018.