Volledig scherm
FC Oss - SC Cambuur, eindstand 2-1, blijdschap na de 2-1. © Marcel Bonte

FC Oss weer Top Oss met nieuw logo, dus: werk aan de winkel

Woe 16 mei: Top, dat logo.  Hè hè, eindelijk is FC Oss weer gewoon TOP Oss.  Mét een passend nieuw oud logo, gekozen door de eigen supporters. Maar eh, 'even' een logo veranderen is pas het begin.

Natuurlijk moeten er nieuwe shirts komen. Die zullen er dan ook zeker zijn op 1 juli, wanneer het nieuwe seizoen voor TOP Oss begint. ,,Maar dit gekozen logo is pas het begin. Daarna moeten we volle bak aan de slag. Nieuwe bordjes op de velden, briefpapier, nieuwe huisstijl voor de website, ervoor zorgen dat andere voetbalsites ons logo kennen en zelfs de mailadressen moeten allemaal aangepast worden", lacht Bart van Grinsven die verantwoordelijk is voor de communicatie bij TOP Oss. 

Volledig scherm
Het nieuwe logo. © FC Oss

Lekker retro

Maar de fans hebben hun TOP weer terug. Dat de supporters uit de vijf potentiële logo's uiteindelijk nummertje 3 kozen, was geen verrassing. ,,Al vanaf de naamsverandering naar FC Oss roepen fans dat het weer TOP moet worden. Nu het eindelijk zover is, hoort daar een logo bij dat daarbij past. Een afvaardiging van de Trouwe Os - drie mannen - zijn bij de bijeenkomsten met de vormgever geweest. Andere supporters mochten inspiratie aanleveren. Daar zijn vijf ontwerpen uit gekomen. Nummer 3 en 4 waren wel snel favoriet. Vooral omdat nummer 3 erg lijkt op het oude logo. Hiervoor zijn dan ook elementen uit het oude logo gehaald en gerestyled", vertelt Van Grinsven. ,,Het heeft nu een retro-look wat past bij TOP Oss, dat toch een soort cultclub is."

Er stemden een kleine vijfhonderd supporters, 55% van de stemmen ging naar de uiteindelijke winnaar. 

Volledig scherm
Niet het logo dat won, maar ook wel populair onder de stemmers. © FC Oss
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”